top of page

קאפקייק וניל, נוטלה ואוריאו

עוגות קטנטנות, יפיפיות ומושקעות אחת, אחת. לקאפקייק לרוב המתכון המתאים הוא של עוגה בחושה טובה ועשירה. את הקאפקייקס אופים בתבניות עוגה קטנטנות ואישיות. למתכון ▼


המון תשומת לב ודיוק מרבי נדרשים כדי להכין את העוגות הקטנטנות.

הקישוטים יפים ומגוונים ובזה ייחודם, כל אחד ואחד מושקע עד לפרטים הקטנים. הן אמורות להיות בעלות מרקם עוגתי כהלכתו להבדיל ממאפינס, הן לרוב ממולאות בקרם אחד ומקושטות בקרם וציפוי אחר.


התוודעתי אליהם בצורה מוחשית לראשונה ב- 2008 כשהגיעה לארץ הבשורה עם נאדין קאפקייקס, שפרצו בסערה בתערוכת האוכל עם קאפקייקס מרהיבים ביופיים וטעימים בטירוף. קאפקייקס היו קיימים עוד לפני 2008, אך מעולם לא היה לי בהם עניין, כי אצלי דבקה בהם סטיגמה שהם "לא טעימים", נאדין שינו לי את התפיסה והכיוון ב-180 מעלות ומאז אני ממש מאוהבת. לא מעט פעמים הכנתי קאפייקס ואף בזמנו הייתה לי סדנה בה לימדתי את סודות הכנת קאפקייקס מושלמים.


אך אני כמו שאני, תמיד מחפשת את הדבר המושלם הבא שיעשה לי את זה.

למתכון הכי מנצח בעולמי, מעבר להיותו טעים, יפה, גם אחרי 24 שעות שיהיה כזה כייף לאכול אותו. המתכון הזה הוא בדיוק מהסוג הזה, המסה של העוגה מהממת ונשארת טעימה לא רק 24 שעות, אלה גם אחרי 72 שעות הם טעימים ממש. כשהם בטעם וניל ודיי ניטרליים, תוכלו להחליף את טעמי המילוי ולהחליט בעצמכם על הטעמים. הפעם בחרתי בנוטלה וקרם אוריאו.


המתכון:

  • ל-16 יחידות

  • 3 ביצים שלמות

  • קורט מלח

  • 200 גרם סוכר

  • 100 גרם (1/2 כוס) שמן

  • 1 כף ברנדי

  • 200 גרם שמנת מתוקה

  • 210 קמח תופח

  • 1/2 כפית סודה לשתייה

  • למלית

  • 150 גרם נוטלה

  • לציפויי קרם אוריאו

  • 100 גרם שוקולד לבן/רובי או חלב

  • 100 גרם שמנת מתוקה

  • 250 גרם מסקרפונה

  • 150 גרם שמנת מתוקה

  • 1 כף אינסטנט פודינג (אופציונלי)

  • 8 יחידות עוגיות אוריאו טחונים לאבקה

  • לקישוט מיני עוגיות אוריאו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות בקערה בינונית, טורפים במטריפה ביצים, מלח וסוכר תוך כדי מוסיפים שמן, ברנדי ושמנת מתוקה, בסוף מוסיפים קמח תופח מעורבב עם סודה לשתייה. ממלאים תבניות קאפקייק עד לגובה 2/3 הגביע, אופים 25-30 דקות עד שהם זהובים ומוכנים וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.


חורצים במרכז כל עוגה , עיגול קטן בעזרת כף פריזייאן עמוק ככל האפשר, להשתדל לא לפגוע בבסיס, כך שתיווצר לנו גומה נאה. ממלאים את הגומה במלית נוטלה מניחים מעל את העיגול שהוצאנו ו"סוגרים" את הגומה.


מכינים את הקרם: מבשלים מומלץ מספר שעות מראש או לילה קודם שמנת מתוקה לרתיחה מוסיפים שוקולד ממתינים מספר דקות מערבבים להמסה, שומרים במקרר.

מקציפים שמנת מתוקה, מסקרפונה, סוכר עם תערובת השוקולד ואינסטנט לקרם יציב, מקפלים פנימה את האוריאו מעבירים לשק זילוף עם צנתר לפי בחירתכם, מזלפים קרם, ומקשטים בעוגיות אוריאו קטנטנות ושומרים בקירור.




פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page