top of page

חיתוכיות פריכות עם שוקולד וקרמבל

בצק פריך המון שוקולד נמס בפה- למתכון ▼

עוגת גזר
עוגיות נימוחות ונמסות בפה

עוגיות הם פיתרון מצויין למשהו קטן וטעים ליד הקפה או התה

הפעם בחרתי קיצור דרך ליצור עוגיות פריכות עם שכבה אמצעית מלאה בשוקולד.

מכינים בעצם עוגה גדולה אותה חותכים לקוביות קטנטנות ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור ועדין חמה, כמובן את הגודל של הקוביות אנחנו קובעים אני חותכת ממש לקוביות קטנטנות בגודל של 2 סמ.



המתכון:

חיתוכיות פריכות עם שוקולד וקרמבל

לבצק פריך

300 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

למלית

300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

100 גרם סוכר

60 מל (1/4 כוס) שמנת מתוקה

2 ביצים

ההכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.

שמים במעבד מזון את כל החומרים מפעילים בפולסים עד לקבלת פירורים לחים וגדולים (לעבד הכל יחד בסבלנות לא להתפתות להוסיף נוזלים). את הפירורים שמתקבלים מחלקים ל2/3 ושליש,

מפזרים את 2/3 פירורי בצק על תחתית התבנית ובעזרת הידיים לוחצים מעט, יוצרים שכבה אחידה

ללא חורים.

שומרים בצד את 1/3 הנותר.

מכינים את השוקולד שמים את כל המרכים למעט הביצים בקערה המתאימה למקרו ממיסים בפולסים ומערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם

יוצקים את תערובת השוקולד מעל שכבת הבצק את השוקולד, מפזרים את הפירורים מעל השוקולד, אופים כ30 דקות עד שזהוב.

מוציאים מהתנור, ממתינים מעט וחתכים לקוביות בזמן שהמאפה עדיין חם כי אז עדין הבצק רך ואינו נשבר ומתפורר וכך קל יותר לחתוך, מקררים שומרים בצינצנת אטומה.

ניתן לפזר מעל אבקת סוכר לא חובה.



פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page