top of page

מתכון זיכרון עוגיות שושנים עם קצף וניל

לזיכרה של בר חולי ז"ל - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
עוגיה אחת במקום אלף מילים

בר חולי ז"ל.

ביתה הצעירה אורלי שכנתי לשעבר, שנה לאחר מותה של בר עזבו ההורים את יבנה.

בר היתה האחות הצעירה מבין 3 אחיות.

היא גדלה ולמדה ביבנה יחד עם התאומים שלי באותו בית ספר ועם אחד מהם אף באותה כיתה.

בר נחשבה לתלמידה מצוינת. בכיתה י"א וי"ב בר למדה ב-UBC, קולג' בינלאומי, שאליו נבחרה מבין מאות תלמידים. היא למדה ב'גינסבורג האורן' ולאחר מכן, בצבא, שירתה ביחידת 8200 של חיל מודיעין.

עם שחרורה החלה לעבוד במשרד הביטחון.



זו בר שאני זוכרת




לאחר שירות של מספר שנים בשירות הביטחון, יצאה בר להודו עם חברה לטיול מאוחר של אחרי צבא. התכנון היה, לחודש בלבד - הודו סקרנה אותה והיא מאוד רצתה להיות שם".


בר יצאה לטרק יחד עם קבוצת חברים, ליד העיר לה (LEH), בירת לדאק שבמדינת ג׳אמו וקשמיר בצפון הודו - אזור פופולרי עבור מטיילים ישראלים. העיר ממוקמת בגובה של 3,500 מ' מעל פני הים.,

במהלך הטרק נקלעה הקבוצה למפולת סלעים. כתוצאה מהמפולת נפגעה בר מסלע שהתדרדר והיא נפצעה קשה ומתה תוך שעתיים. אף אחד מחבריה לקבוצה לא נפגע.


הוריה של בר, סיפרו על ההלם המוחלט מהאסון הכבד, ואביה אף אמר כי בר "הייתה ילדה טובה, בוגרת, נבונה, לא הייתה לוקחת שום סיכונים מיותרים, במיוחד לא כאלה שמסכנים את חייה."


כששאלתי את אורלי מה בר אהבה היא השיבה בלי לחשוב פעמים עוגיות קצף, שושנים, כך מצאתי את עצמי עומדת מכיניה במיוחד עוגיות שושנים עם קצף כאלה שלדברי אורלי אמא של בר תארה, תוך כדי שאני נזכרת בחיוך ובעיניים הכחולות הטובות שלה ועוד מראות מתקופות אחרות, יורדות דמעות.

יהי זכרה ברוך


קראנץ שמרים גבינה



המתכון: עוגיות קצף שושנים

המתכון מתאים ללכ- 40 עוגיות שושנים לבצק: 560 גרם (4 כוסות) קמח 100 גרם (1/2 כוס) סוכר 3 חלמונים 200 גרם חמאה רכה 1 כף שמרים יבשים 120מ”ל (1/2 כוס) מים בטמפ’ החדר קליפת לימון מגוררת מלימון אחד קורט מלח למלית: 150 גרם סוכר 3 חלבונים 1 חבילה אינסטנט אופן ההכנה מכינים את הבצק: מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד לאיחוד וקבלת כדור בצק אחיד.

מכסים ומניחים במקרר לשעה (אין צורך להתפיח יותר!!!).

מכינים את המלית: מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר אינסטנט פודינג יחד לקצף יציב

מחממים תנור ל 170 מעלות.

מחלקים את הבצק ל2 חלקים (אפשר ל4, אני מכינה 2 רולדות בבת אחת), מרדדים חלק אחד בן 2 ניירות אפיה למלבן גדול ודק.

מישרים ובעזרת סכין חוצים מחלקים את המלבן ל2 (מתקבלים שני מלבנים, 2 רולדות ) מורחים ¼ מכמות הקצף לרוחבו של המלבן הראשון ומגלגלים לגלילה. מורחים ¼ כמות נוספת של הקצף ומגלגלים גלילה נוספת, חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק השנייה.

מעבירים את הרולדות למקפיא לחצי שעה אפשר יותר, הפעולה מקלה על חיתוך מדוייק של השושנים.

חותכים לפרוסות בעובי של כ 2 ס"מ ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשושנים (כשהחתך כלפי מעלה).

אופים כ- 18 דקות או עד שמתחיל להזהיב וריח העוגיות מתפשט בחלל החדר.




אפשר לפזר אבקת סוכר



פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page