top of page

עוגיות בוטנים פורטוגליות

נמסות בפה עם המון קרנציות של הבוטנים - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
הכי קרנצ'י שיש

חברתי הטובה נסעה לפורטוגל, נפגשנו כדי לשמוע רשמים, על היופי והטיולים גם על האוכל.

ותוך כדי שאני מכינה לה קפה הגברת מוציאה מהתיק שלה שקית עם שתים או שלוש עוגיות ובהתלהבות אומרת לי הבאתי לך שתטעמי אלו היו ההילייט של הטיול, מה לא הפסשטל דה נטה אני שואלת הפליאה, והיא עונה מה אגיד לך אני לא כל כך מתלהבת מהפשטל דה נטה אבל העוגיות האלו חבל על הזמן.

נו אז טעמתי את מה שהביא, כמובן זה משהו מסחרי , לומר את האמת הן נראו מאוד מאוד יפות ועשירות כל כך מלא בוטנים כיסו את פני העוגיה כלומר לא היתה קמצנות, אך בביס אלוהים ישמור טוב שלא נשברו לי השיניים

אני מסתכלת אליה בשוק ושואלת שוב זה הדבר??

והיא בפשטות עונה כן.

אמרתי לה בחיוך שכאלה אני לא מכינה אבל טובות יותר אני מוכנה להכין לה תבואי מחר לטעום

בלי להתעצל חפשתי ולא מצאתי אז רקחתי עוגיות משלי כי למראה המהמם לא היתה בעיה להגיע אלה לטעם ולמרקם המשובח.




ברור לי ואוליי גם לכם שיום למחרת היא התייצבה שוב לקפה חחחח (טוב היא גרה במרחק הליכה קצרה )

והודתה בפה מלא עוגיות בוטנים שהחברה שלה מכינה עוגיות טובות יותר

כמובן ששלחתי אותה הביתה עם שקית מלאה לא שתיים שלוש עוגיות...



קראנץ שמרים גבינה



המתכון: עוגיות בוטנים פורטוגליות

המתכון ל כ-32 יחידות

לבצק 150 גרם סוכר חום 75 גרם חמאת בוטנים 75 גרם חמאה רכה (רגילה ) 2 ביצים 225 גרם קמח רגיל 1/2 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית מלח לטבילה 200 גרם בוטנים קלויים קל חצויים ומקולפים


ההכנה מחממים תנור ל 180 מעלות מערבבים בקערה סוכר, חמאת בוטנים חמאה רכה וביצה לתערובת אחידה מוסיפים יבשים, ולשים לקבלת בצק רך אך לא דביק ודיי נוח לעבודה (במידה ורך ניתן להכניס למקפיא ל10 דקות או להוסיף טיפ טיפה קמח מחלקים לעוגיות במשקל 30-35 כל אחת, מגלגלים לכדורים נעצים בבוטנים (כדי שידבקו) ומניחים על התבנית במרווחים, אופים כ15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומוכנות






bottom of page