top of page

טבלת המרות

מידות ומשקלים

כמה גרם זה כוס קמח? איך ממירים קמח רגיל לתופח? איך מחליפים שמרים טריים ביבשים? הנה התאמות והמרות שכדאי לכם לשמור במועדפים!

יחסי משקל/נפח בחומרים יבשים

קורנפלור

1 כוס = 140 גרם

1  כף = 10 גרם

קמח לבן ( רגיל/תופח)

1 כף = 10 גרם

1 כוס = 140 גרם

קמח מלא

1  כף = 8 גרם

1 כוס = 125 גרם

קקאו

1  כף = 10 גרם
1  כוס = 140 גרם

שמרים


1 כף שמרים יבשים = 10 גרם

קוביית שמרים טריים / שקית "שמרית"

= 50 גרם

סוכר לבן

1 כוס = 200 גרם

1 כף = 12 גרם

סוכר חום דחוס

1 כף סוכר = 15 גרם

1 כוס סוכר = 240 גרם

סוכר וניל 

1 כפית = 5 גרם1 כף = 10 גרם

1 כוס = 140 גרם

פירורי עוגיות/ביסקוויטים

1 כוס = 110 גרם

פירורי לחם יבשים


1 כוס = 125 גרם

פירות יבשים קצוצים

1 כוס = 150 גרם

פרג טחון

1 כוס = 70 גרם

קוקוס

1  כוס = 100 גרם

אבקת אפיה

1 כפית = 5 גרם

1 כף = 10 גרם

1 שקית = 10 גרם

אבקת סוכר

1 כוס = 120 גרם

1 כף = 8 גרם

אגוזים / שקדים

1 כוס קצוצים = 100 גרם

1 כף קצוצים = 6 גרם

1 כוס טחונים לאבקה = 85 גרם

אורז

1 כוס אורז ארוך = 200 גרם

1 כוס אורז קצר = 210 גרם

מלח

1 כפית = 6 גרם

1 כף = 20 גרם

1 כוס = 250 גרם

סודה לשתייה

1 כפית = 5 גרם

1 כף = 10 גרם

1 שקית = 10 גרם

מידות מוצרים נפוצים

1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל
1 גביע לבן / יוגורט = 200 מ"ל
1 גביע שמנת חמוצה = 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה / קוטג' = 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה / סוכר וניל /

סודה לשתייה = 10 גרם (כף גדושה)
קמח (מכל הסוגים) = חבילה גדולה 1 ק"ג
קמח תופח = חבילה קטנה – 350 גרם

קמח תופח ושמרים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים

המרת חמאה בשמן
כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ"ל)

ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים

יחסי משקל/נפח בחומרים רטובים

דבש /סילאן

1 כף = 22 גרם
1 כוס = 360 גרם

חמאה

1 כף = 15 גרם
1 כוס = 240 גרם

Buttersticks - כ-1/2 כוס = 120 גרם

מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים  חלב 

שמנת מתוקה / חומץ
הנפח שווה למשקל:

1 כוס מים = 240 מ"ל = 240 גרם
1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם

ריבה

1 כוס = 330 גרם

שמן

1 כוס = 200 גרם
100 מ"ל שמן = 90 גרם

המרות מידות חום

המרות מידות חום

סקאלת החום של התנור שלכם שונה? 

הטמפרטורה המקסימלית של תנור ביתי היא 245 מעלות.

יש לחלק אותה במספר השנתות שעל התנור.

למשל: בתנור בו לא מסומנות מעלות אלא 7 דרגות חום:

כל דרגה מייצגת 35 מעלות חום:

דרגה 1 היא 24 מעלות

דרגה 2 היא 70 מעלות

דרגה 3 היא 105 מעלות וכן הלאה.

המרות למידות שונות:

להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל:

לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39

הערה: המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית). המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.

התאמת כמות החומרים:
כשמשנים את גודל תבנית האפייה 
(לתבנית עגולה)

הקטנה להפחית:

מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%

הגדלה להוסיף:

מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%

ביצים

ביצה מס‘ 1 – 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 – 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 – 50 גרם
חלבון – 40 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
חלמון – 20 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)

יחסים בין מידות נפח שונות

1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 ( fluid ounce (fl. oz
3/4  כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2  כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3  כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4  כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (oz  fluid ounce (fl.
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1  כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960  מ"ל = 4 כוסות = 1  quart

bottom of page