top of page

עוגיות חמאה: כדורי פקאן נמוחים

העוגיות הקטנטנות והמושלמות ליד הקפה - למתכון ▼

עוגת גזר
עוגיות נימוחות ונמסות בפה

בשנים הראשונות ממש לפני 25 שנה אולי יותר כשהחלתי רק ללמד סדנאות היו לי כמה סדנאות של עוגיות, ומאז ועד היום יש כמה עוגיות שתמיד נשארות כעוגיות שכולם אוהבים ותמיד כשמתחשק משהו קטן ליד הקפה, אלו יהיו

עוגיות קטנטנות שנראות כדורים חמודים עשירות עם אגוזים או שקדים ולמהדרין והמפוארים עם פקאנים , וואני מכינה אותם ממש קטנטנות לעומת אמא שהכינה את אותם העוגיות בגודל כפול או פי שלוש מאלה, כי פעם ככה היו מכינים עוגיות, כל עוגיה ארוחה.

בעיני הן התגשמות חלום ובכוונה אני מכינה אותם קטנטנים כי לא תמיד משנה הגודל ברגע שסימת ללעוס תמיד תרצה עוד עוגיה.



המתכון:

עוגיות חמאה: כדורי פקאן

עוגיות כדורי פקאן נימוחות, (אפשר גם ללא סוכר )

***יש לחשב את כמות הכדורים לפי משקל הבצק ומשקל כל כדור

החומרים

100 גרם חמאה רכה

4 כפות אבקת סוכר (1/4 כוס) או 2 כפות כמו סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח רגיל

100 גרם אגוזי פקאן/לוז שבורים דק עד בינוני (גרוסים)

ההכנה

ללוש הכל יחד היטב (לא להתפתות להוסיף נוזלים) במעבד מזון עד לקבלת פירורים לחים וגדולים

ליצור כדורים בגודל אגוז כ 13 עד 15 גרם כל אחד, לעבד לכדורים יפים , ללחוץ מעט עם מזלג לסדר במרווחים של 2 סמ

לאפות בחום של 175 מעלות כ- 15 דקות (העוגיות צריכות להשאר בהירות)



פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page