top of page

עוגת שוקולד - גבינה ובראוניז

יומולדת לאלה - וכך נולדה לה עוגה + שוקולד גבינה ובראוניז - למתכון ▼

עוגת גבינה ושוקולד
מבט מבפנים שכבות גבינה ושוקולד

היא קלה להכנה, אין צורך במיקסר, מערבבים הכל בקערה, יש בה שילוב מרקמים נהדר, שכבות ברורות ושילוב צבעים, היא נראית מיליון דולר והכי חשוב טעימה! אז תגידו לי אתם מה צריך יותר מזה ?


אני אף פעם לא זוכרת את התאריך המדויק של יום ההולדת לאלה.

אנחנו 3 חברות ילדות, דיצה אלה ואני את של דיצה זוכרת תמיד ואת שלי משתדלת לא לשכוח, את של אלה תמיד שוכחת, יודעת שזה בדיוק כמה ימים אחרי דיצה, כן בחודש נובמבר אבל את היום לא מצליחה לזכור אותו תמיד יש לי בראש בלבול לא זוכרת אם זה 14, 15, 16 או 17 וכו'. כל שנה אני מצלצלת לברך, אהממה, כדי לא לפספס אני מתחילה לצלצל ולברך אותה כל יום החל מ- 14 לנובמבר עד שהיא אומרת לי: "זה היום - את יכולה לעצור".


השנה קבענו, דיצה ואני שנחגוג לאלה יומולדת ביום שלישי ה-17 לחודש, ביקשתי מדיצה שתתזכר אותי- ביום שני ב - 9 בערב הבנתי כמה שכחתי. ביום שלישי ה-17 לחודש התעוררתי כמו רוח סערה, כי סוף, סוף ידעתי שזה היום הנכון, בחמש בבוקר אפיתי עוגה שאלה ממש תאהב מאוד, מאוד ובטוח תשמח אותה.


עוגת גבינה ושוקולד

חצי בראוניז שוקולד וחצי גבינה

לתבנית עגולה גודל 24 ס"מ

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם (1 כוס) סוכר

200 גרם חמאה

4 ביצים גודל L

140 גרם (1 כוס) קמח תופח

לגבינה:

250 גרם (קופסא) ריקוטה

225 גרם (קופסא ) גבינת שמנת

200 גרם (1 מיכל) שמנת חמוצה

100 גרם סוכר, 1 כפית וניל

40 גרם (1/2 שקית) אינסטנט פודינג וניל

3 ביצים שלמות

לציפוי גנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

120 מל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות . משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

ממיסים במיקרו שוקולד, חמאה עם סוכר, מערבבים לתערובת אחידה והומוגנית.

מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב במטריפה, מוסיפים קמח מערבבים עד לאיחוד, יוצקים לתבנית ואופים רק 10 דקות.

בזמן הזה מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים בקערה גבינות, סוכר אינסטנט פודינג וניל, מוסיפים ביצים, מערבבים היטב. לאחר 10 דקות מוציאים את העוגה מהתנור יוצקים מעל את תערובת הגבינה מחזירים לתנור לעוד כ: 25 - 35 דקות או עד שהגבינה מתייצבת, מוציאים מקררים.


עוגת גבינה ושוקולד
שכבות מענגות בכל שכבה ושכבה הטעם מגיע ואז וואוו....

מכינים גנאש: מחממים במיקרו שמנת, מוסיפים שוקולד שבור לחתיכות פנימה ממתינים דקה ערבבים לקבלת גנאש אחיד, יוצקים על העוגה מישרים ושומרים במקרר עד להגשה. בקערה בינונית מערבבים יחד סוכר עם חמאה, מוסיפים ביצה וטורפים יחד לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, ומאחדים, מוסיפים את הפטל והשוקולד מקפלים מאחדים, יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות או עד שזהוב ומוכן מצננים חותכים לריבועים ומגישים.

מזל טוב לך אלה אהובה ♥

הרבה הרבה בריאות, כי זה הכי חשוב וכל היתר רק מה שתרצי יתגשם לך אמן.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page