top of page

עוגת גבינה בקלוואה עם פיסטוק

עוגת גבינה אפוייה וחגיגית - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
עוגת בקלוואה גבינה ופיסטוק

אין ספק שהשנה הזו 2023 היא שנת הפיסטוק חלבי

הוא נכנס כמעט לכל קינוח שרק אפשר, הוא מוסיפ טעם מרקם ואפילו צבע ירקרק עדין,

אנחנו בהחלט מגדירים אותו כצבע פיסטוק.

השילוב של פיסטוק עם פילו וסירופ סוכר בניחוח מעט מי זהר ישר זורק אותנו למחוזות המזרח התיכון והבקלאות היוקרתיות יוצר מהסיבה שהפיסטוק עצמו לא זול ונחשב אגוז יוקרטי.

כמי שטוענת תמיד שגם במטבח בכלל ובקינוחים ביפרט יש אופנה, אז

השנה גם אני באופנה ואת חג השבועות שלי אני מאמינה יקשטו השנה הרבה פיסטוקים

ולכן את ירית הפתיחה בחרתי לעשות עם עוגת גבינה אפוייה שהיא בעצם בקלאווה

כלומר קילתית פילו מעליה שכבת ביסטוק עשירה מתובלת בסירופ סוכר בניחוח מי זהר

מעל שכבת גבינה עדינה אפויי וכתר של פילו עם המון פיסטוק מקשט את פנייה

העוגה אולי נראה קשה או מסובכת להכנה והמתכון אולי ארוך אך כשתקראו את ההסבר תבינו עד כמה פשוט וקל

הרבה כתוב בתכלס ממש קל לעשות.

והכי חשוב אפשר בהחלט להכין גם במנות אישיות.


דרך אגב את העוגה הכנתי לנסיון ולטעימה ולצילומים כ5 פעמים וגם בפעם האחרונה לא הצלחתי לצלם אותה כמו שרציתי בכל פעם שראו את העוגה פשוט התנפלו עליה ישר חתכו ואכלו לא נתנו לי צ'אנס לצלם.

בחיים לא קרה לי דבר כזה ולכן מה שאני אומרת או מזהירה היא טעימה וואו.


טיפים והערות :

*ממליצה להכין אותה בתבנית בגובה הדפנות לא עולה מעל 4 ס"מ לצורך הנוחיות של העבודה.

*כדאי להכין את כל מה שצריך להכנת העוגה ליד ומראש ככה שבתכלס הכנת העוגה עצמה תקח בדיוק כמה דקות

כלומר להכין מראש סירופ סוכר ולקרר, לערבב את הפיסטוק עם חמאה מומסת וסוכר, לערבב את הגבינות מראש (במטרפה לא צריך מיקסר)

כמובן דפי פילו שהופשרו מראש וחמאה מומסת למריחה.



קראנץ שמרים גבינה

עוגת גבינה בקלוואה עם פיסטוק


לתבנית בקוטר 22 גובה 4 ס"מ


לסירופ

1.5 כוסות סוכר

1 כוס מים

כמה טיפות מי זהר


לקילתית

1 חבילה דפי פילו

100 גרם חמאה מומסת למריחה.


לפיסטוק

500 גרם פיסטוק

50 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס סוכר

3-5 טיפות מי זהר

לגבינה

1 גבינת שמנת

1 ריקוטה

150 גרם סוכר

מיי זהר

2 ביצים

40 גרם (חצי חבילה) אינסטנט פודינג


ההכנה

מכינים סירופ : מביאים לרתיחה ומבשלים כ5 דקות מכבים ומקררים.

מחממים תנור ל180 מעלות.


מכינים קילתית פילו עם פיסטוק: מברישים דף פילו בחמאה מומסת, מניחים מעל דף נוסף ומברישים בחמאה, מניחים דף נוסף ומברישים בחמאה, באותה דרך מניחים עוד כ6 עד 8 דפים, איתם מרפדים את התבנית, את הפילו מניחים כך שהו עולה מעל השוליים, מישרים את השוליים בעזרת סכין או מספרים, את השאריות מניחים ומסדרים על התחתית בקלתית.


מכינים את הפיסטוק: מערבבים פסטוק, סוכר, חמאה מומסת, מי זהר לתערובת אחידה,

מפזרים כ 2/3 מכמות הפיסטוק על התחתית ומהדקים, את היתרה שומרים לקישוט.


אופים את הקילתית יחד עם הפיסטוק להזהבה כ12 עד 15 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור יוצקים מעט, (כמה כפות) של סירופ סוכר.

מברישים דף פילו בחמאה ומניחים אותו מעל הפיסטוק האפויי, ועוד דף פילו נוסף משומן בחמאה.

מכינים את הגבינה ויוצקים מעל הפילו: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הגבינה לתערובת גבינה אחידה.

יוצקים את תערובת הגבינה, מעל הקילתית עם הפיסטוק.

בשלב זה ניתן לקשט עם פילו או לוותר על הקישוט ולאפות.

אופים כ 30 דקות או עד שהגבינה מתייצבת אך נשארת בהירה. יוצקים על העוגה סירופ בעיקר בשוליים על הפילו וקצת על הגבינה.

מקשטים עם הפיסטוק ששמרנו בצד, מקררים את העוגה, שומרים במקרר.




פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page