top of page

לילות בירות קינוח מהמטבח הלבנוני

שילוב ממכר של קינוח עם המון פיסטוק, טיפה מיי זהר, טיפונת מסטיקה - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
לילות בירות

קינוח מהמטבח הלבנוני

אצלנו בבית כל שבת בבוקר היה קינוח חלבי אחר אם זה מלבי, לצ'זיקה, עוגות חלב וגם לילות בירות.

קינוחים מהסוג הזה הולכים טוב עם בורקס שגם הם הוכנו כל שבת בבוקר.

אמא שלי הכינה אותו מדי פעם והיה אהוב על כל בני הבית.

הלילות בירות הוא בעצם שכבת "דיסת סולת" עשירה מעליו שכבה עבה של קצפת או קרם אינסטאנט פודינג מעל הכל מלא פיסטוק ובהגשה מלא סירופ בניחוח פריחת הדרים עם מי זהר (כמו המלאבי).

אמא טרחה להוסיף גם לסולת בזמן הבישול כמה טיפות מי זהר חוץ מהמסטיקה.

כך הוא מופיע במחברת של אמא שלי : בוואריה ללא ג'לטין וללא ביצים.

לימים למדתי את מקור המוצא של הקינוח, ושמו מעיד על כך לבנון , אך בוודאות מגישים אותו בכל המזרח התיכון בגרסאות כאלה ואחרות, לדוגמה החלבה דה בודה מהמטבח הטורקי .








היחוד של לילות בירות הוא למעשה שני טעמים שמעצימים ומעלים אותו לקינוח אחר מסתאם עוד דיסת סולת.

האחד מיי זהר (מי פריחת הדרים ) שלא מוותרים עליו כי הוא עושה את הקינוח

והדבר השני אם אתם מוצאים מסטיקה! קריסטלים קטנים שמקום בשרף של אלת המסטיק , לא חובה אך יש בידכם את הגרגרים האלו לוקחים מעט 4-5 גרגרים טוחנים ומוסיפים , זה יעשה את ההבדל הגדול כי לא ניתן להרגיש הבדל גדול מצד אחד ובכל זאת זה ניואנס שאיש לא ידע ויהפוך את הקינוח שלכם למיוחד.

ניתן להכין אותו כקינוח משפחתי שניתן לחלוק בכלי גדול.

או כמנות אישיות הכל תלויי בכם.

וכמי שגדלה ביפו זכיתי לאכול לילות בירות בגירסאות שונות ובכל ורסייה שרק תחשבו עליה.


קראנץ שמרים גבינה



המתכון: לילות בירות

המתכון מתאים לתבנית פירקס מלבנית גדולה 30*25 לילות בירות מגישים עם סירופ מלבי ופיסטוק

480 מל חלב(2 כוסות)

480 מל מים (💙להוריד,רק 1 כוס מים 240 מל💙)

250 מל שמנת מתוקה

100 גרם סוכר

200 גרם סולת

5 טיפות מי זהר

3-4 גרגירי מסטיקה טחונים לאבקה

לשיכבה העליונה

2 שמנת מתוקה

2 חבילות אינסטנט

2 כוסות חלב

להגשה

פיסטוקים

סירופ סוכר בניחוח הדרים

אופן ההכנה:

מכינים "דיסת סולת"" מערבבים בסיר את כל מרכיבי קרם הסולת על אש בינונית, עד שמתקבל מקרם דייסתי (כשמופיעים בועות גדולות)

יוצקים לכלים (אם יוצקים לכלי פלסטיק, תחכו טיפה שיתקרר ואז תמזגו)

מקציפים את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף (לעצלנים אפשר פשוט למרוח את הקצפת מעל 😉)

מקשטים עם פיסטוק טחון וורדים.

מביאים לרתיחה בסיר את מרכיבי הסירופ, כשרותח מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 5 דקות להסמכה קלה, ומצננים.

מגישים: מקשטים בהמון פיסטוקים קצוצים ובהגשה יוצקים סירופ מעל ואוכלים בהנאה.





פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page