top of page

עוגת גבינה באסקית,

קוראים לה גם גבינה שרופה - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
הכי קלה וטעימה שתכינו

היא עוגת גבינה עם טעמים הכי מעודנים שיש, הטעם שלה יקח אותכם למחוזות גן העדן עלי אדמות

היא כל כך פשוטה וקלה להכנה, אין צורך במקסר ובגדול משתמשים רק בקערה אחת שבה נכין את העוגה,

נו טוב תכינו מטרפה ולקקן.



היא נראת מעט שרופה אך אל חשש, נהפוך הוא אנחנו מחפשים את המראה השרוף, היא נאפת בטמפרטורה טיפה יותר גבוהה מעוגה בחושה רגילה, המראה השרוף מתקבל בגלל הסוכרים שנמצאים בעוגה וגם בחלב ובשמנת.

אמנם היא לא עוגה דלת קלוריות אך כל קלורייה שווה בה בטרוף.

ואין כאן עינין של גבוהה או נמוך היא אוליי עולה מעט בזמן האפייה ולאחר צאתה מהתנור היא צונחת מעט וזה בהחלט לגיטימי מאחר וכמות הקמח שבה ממש מזערית ומצד שני היא לא אמורה להיות גבוהה כמו מגדל אייפל.

חשוב שלאחר האפייה לקרר היטב ואז לחתוך

ואם חשקה נפשכם את העוגה במרקם קרמי ממש פשוט תאכלו אותה בטמפרטורת החדר ישירות עם כף מהעוגה.



קראנץ שמרים גבינה



המתכון: עוגת גבינה באסקית או עוגת גבינה שרופה

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 22

לעוגה

500 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת מסקרפונה

200 150- 200 גרם (3/4 או 1 כוס) סוכר

1כפית וניל או גרדת לימון (לא חובה)

4ביצים שלמות

250 מ״ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%

1 מיכל שמנת חמוצה 15%

2 כפות גדושות קורנפלור

הכנה

מחממים תנור ל- 190 מעלות.

בקערה עם מטרפה מערבלים גבינות, סוכר ווניל היטב עד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים ביצים תוך כדי ערבוב מהיר, עד שהמרקם חלק והסוכר נמס בתערובת.

מוסיפים שמנת מתוקה וחמוצה תוך כדי ערבול עד שהיא נטמעת בבלילה.

מוסיפים קמח / או קורנפלור (כדאי מבעד למסננת), מערבלים עד שהוא נטמע.

מרפדים תבנית (לא מתפרקת ) בקוטר 22 בנייר אפיה, כך ששולי הנייר עולים מעל שולי התבנית.

אופים כ- 45 דקות עד שפני העוגה נראה (כאילו הם שרופים) חומים מאוד אך מרכז העוגה עדיין רוטט

מעט מוציאים מהתנור, מניחים על רשת (או על הכיריים) ומצננים.

מוציאים מהמקרר שעה לפני ההגשה ומגישים (מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר).






פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page