top of page

סלט חסות סטייל ריבר עם ציפס בטטה ובוטנים

הרוטב הירוק המדהים בסיגנון אסיאתי הוא זה שעושה את הסלט המטורף הזה

עוגת דובדבנים בחושה
חסה פריכה רוטב משגע צ'יפס בטטה ובוטנים וואוו

את ההשראה לרוטב המדהים הזה, לקחתי מהזכרונות ומהמון נסיונות לשחזר את הרוטב של הסלט חסות המיתולוגי שהגישו במסעדת הריבר נודלס בר הראשונה שנפתחה לפני המון המון שנים מול קניון הזהב. עד כמה שזכור לי שצחי בוקשסתר היה זה שיעץ ל2 חברה צעירים והדריך אותם בהתחלת הדרך, מאז עברו הרבה מים בירקון.



באופן אישי מאוד אהבתי את האוכל ביקרתי ואכלתי שם המון פעמים ובכל פעם אין מצב שלא הזמנתי את הסלט המדהים ולא בגלל החסות הצ'יפס בטטה או הבוטנים אלה רק בגלל הרוטב המדהים של הסלט ובכל פעם שחזרתי הביתה ניסית אין סוף פעמים לשחזר ולהכין רוטב שיטעם לי אותו הדבר בדיוק.

השיחזור שלי דיי אפשר לומר הכי קרוב למקור, מכל מה שטעמתי וניסיתי עד היום,

גם אם הוא לא אחד לאחד כמו הרוטב של הריבר נודלס בר

אתם פשוט תיתאהבו ברוטב הזה באחריות הוא פשוט ממכר.




הצעות ושידרוגים

לא חיבים להכין את הסלט הספציפי הזה הרוטב מתאים גם לסלט שורשים או כרוטב על בשר כמו צ'ימצורי

בקיצור אתם מבינים תכינו תטעמו ותחליטו.


המתכון

סלט חסות ציפס בטטה ובוטנים רוטב ירוק סטייל ריבר

כמות הרוטב המתקבלת גדולה ויכולה להשאר במקרר מספר ימים.

4 סמ ג'ינג'ר טרי

1 צרור גדול כוסברה

1/2 כוס חומץ אורז

1/2 כוס מירין

1 כף גדושה מיונז

1/4 כוס שמן שומשום

1/2 כוס שמן רגיל

5 שיני שום גדולות

4 כפות סוכר (לא לוותר)

1 כפית מלח


להגשה


בוטנים קלויים מלוחים

שמים הכל בכוס גבוהה וטוחנים עם מוט בלנדר לרוטב ירוק. טועמים ומתקנים במידת הצורך.

חותכים בטטה לג'ולינים מוסיפים כף גדושה קורנפלור ומטגנים בשמן עמוק עד שמטוגן זהוב ופריך מקררים.

מרכיבים סלט

יוצקים מעט מהרוטב על החסות מפזרים בוטנים מניחים ציפס בטטה ומגישים






פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page