top of page

גונדי, קציצות חומוס ועוף, מטבח פרסי

  • oliveru21
  • 31 באוק׳ 2022
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 25 בינו׳ 2023

קציצות רכות ונימוחות עדינות וטעימות

עוגת דובדבנים בחושה
כדורי חומוס רכים ונימוכים גונדי

אני לא פרסיה ואין לי במשפחה משהו פרסי, אמא שלי היתה בשלנית על חלל אך לא בישלה מאכלים מהמטבח הפרסי. ובכל זאת כמה בת מזל אני , לשמחתי בימים עברו כשאבא שלי ואני הסתובבנו ביפו ת"א ברגל, אבא הכיר את כולם וכולם הכירו אותו וכך יצא שהינו עוצרים ולפעמים יושבים בכל מיני מקומות מסעדות פעלים חניות ממתקים ולא רק ובכל אתנחתא שכזו לפעמים אוכלים לפעמים טועמים וכך התודעתי לראשונה למרק הגונדי המופלא שהוגש לצד צלחת מלאה ירוקים ועוד צלחת אורז וזה היה חלום, כרגיל כמו כל דבר טעים שפגשתי הבטחתי לעצמי שאני עוד אדע להכין ואפילו טוב יותר מהפרסים עצמם.




ree

לא מתבישת לומר כמה שאלתי וחיפשתי שכנות של אמא שיתנו מתכון והן נתנו רק מתכון שיקרי יצאו כדורי ברזל לא כדורים רכים וטעימים לא ויתרתי ובסוף אייך אומרים יגעת מצאת תאמין

היום אני עושה אותם כבר בעינים סגורות הם רכים ולא גדולים כמו שנהוג בקלאסיקה יותר קרוב לקובות או לקנידלך המרק מתובל כמו שאני אוהבת אך עדיין כמו שאומרים קרוב ונאמן למקור

היום יש לי שכן פרסי שאמא שלו כבר לא זוכרת אייך מבשלים וכשאני מכינה גונדי אני ממלאה סיר קטן ונותנת לו לטעום והוא חוזר עם הסיר ריק ומבקש אותי ללמד אותו או את אישתו אייך מכינים כזה טעים כמו של אמא שלו , מצחיק לא????


ree




המתכון



גונדי

חומרים ל8 עד 10 מנות

למרק

1 כוס גרגירי חומוס מרוכחים לגונדי

2 קישואים

2 כרעים

2-3 לימונים פרסיים

1 כפית כורכום

1 כפית אבקת מרק (אופציונלי)


לקציצות

500 גרם עוף טחון

4 בצלים מגורדים על פומפיה עם נוזלים אפשר לקצוץ במעבד מזון

2 כוסות אבקת חומוס לגונדי

1 כפית הל

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

מלח

פלפל לבן

1/4 כוס שמן

1/2-3/4 כוס מים (כמה שצריך)

מכינים את הכדורים – מערבבים לתערובת אוורירית עוף בצל אבקת חומוס תבלינים, במידה ומרגישים סמיך מוסיפים מים, התערובת צריכה להיות רכה אך נוחה לעיצוב!

מכינים מרק: שמים את כל החומרים יחד בסיר ממלאים מים מבאים לרתיחה מקפים מבשלים על אש קטנה כשעה.

מערבבים בקערה את כל החומרים יחד מרטיבים את הידיים, וצרים מעיסת העוף והחומוס כדורים עגולים בגודל ביצה גדולה מכניסים כדורים למרק הרותח, מביאים שוב לרתיחה.

מנמיכים את האש, ומבשלים כשעה וחצי בסיר חצי מכוסה.


ree





תגובות


bottom of page