top of page

סלט בטטה, טונה, ביצה קשה ומלפפון חמוץ

צבעוני עשיר וטעים

עוגת דובדבנים בחושה
סלט מעולה עם שלוב מרקמים וטעמים

סלט הזה מתחיל אצלי כסלט צימבוז (צימצום ביזבוז מזון), ביקרתי בעלה עלה ובסוף הביקור קיבלתי ארגז של ירקות שאיש לא ירצה לקנות ולא בגלל שהם רקובים חלילה אלה בשל צרתם או גודלם , ירקות ופירות שאינם מושלמים במראה. בארגז שלי היו כמה בטטות שנראו לא מי יודע מה וגם בצל ירוק לטיול הגיע, אז הוספתי מה שהוספתי והפכתי אותו לחגיגה להביא למפגש בן חברים.

גם בבית טעמו נדלקו ומכריחים אותי להכין את אותו הסלט פעם שלישית ברצף,

כמובן שכתבתי וצילמתי כי סלטים שנדרשים ומבוקשים הם סלטים עם סימן של ממש טעים.



בשבילי הוא סלט פלאו מושלם יש בו כל מה שאני צריכה.

הבטטה שמביאה את הטוויסט המתקתק, היא השוס של הסלט, חותכת אותה לקוביות לא גדולות ומקפיצה כמה דקות במחבת עם שמן זית , הקוביות שומרות על צורתן והבטטה מתרככת ממש מהר.

כמויות חומרי הגלם משתנות לפי החשק,





הצעות ושידרוגים

לא חיבים לזגג את העוגה אך הזיגוג מוסיף המון תוכלו לפזר אבקת סוכר בלבד וגם כך היא תיהיה מושלמת

הפקנים ורוטב הטופי רק מעשירים את הטעם ומוסיפים למרקם.

תוכלו לראות את הכל באינסטגרם שלי


המתכון לסלט


1-2 בטטות בינוניות מקולפות חתוכות לקוביות 1.5 סמ

3 כפות שמן קנולה

1 בצל לבן/סגול קצוץ

3-4 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

1 קופסא מלפפונים חמוצים חתוכים קוביות קטנות

5-6 ביצים קשות קוביות

1 אבוקדו לפעמים

3 קופסאות טונה ללא השמן

שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון הרבה

מלח גס

ופלפל שחור

מחממים שמן במחבת מטגנים את קוביות הבטטה כ8 דקות תוך כדי הקפצה עד שהן מתחילות להתרכך ולהזהיב בקצוות, מסירים מהאש מקררים ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים

מערבבים טועמים ומגישים.

אם אוכלים לחם או בתוך לחמנייה זה פשוט חלום .







פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page