top of page

מרק עוף בגריל וירקות והפתעה

מרק עוף הכי קל ומהיר שיש ותוספת קטנה שהופכת את המנה לענקית! למתכון ▼

מרק עוף וירקות
כשעוף בגריל צולל במרק ירקות

למתכון :

מרק עוף וירקות

1 עוף שלם בגריל או עוף שלם מבושל

3 כפות שמן

1 בצל גדול

4 גזרים מקולפים חתוכים לחצי ולרבעים

4 קישואים עם קליפה חתוכים עגולים

500 גרם דלעת קוביות גדולות

5 מקלות סלרי

*להשאיר מעט עלים חתוך גס.

3-4 תפוחי אדמה לקולפים וחתוכים ל-4

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות גסות

1/2 צרור עלי כוסברה חתוך גס

1 כפית כורכום

1 כפית לא מלאה אבקת קארי

2-3 כפיות מלח (או לפי הטעם)

3 ליטר מים רותחים

להגשה: 1 כפית סחוג


אופן ההכנה:

מסירים את העור, מפרקים את העוף מהעצמות, וחותכים לחתיכות קטנות יחסית.

מחממים שמן בסיר עמוק, מוסיפים את כל הירקות מקפיצים מעט את הירקות עד שהקצוות טיפה מתחילות להזהיב מוסיפים תבלינים מלח ועוף ומקפצים עוד כמה דקות, יוצקים מים מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה , מקפים (מסירים בכף את הקצף), מכסים באופן חלקי ומבשלים כ- שעה או עד שהירקות רכים.


ההגשה: וכאן מגיע הטוויסט בהגשה שמשנה את כל מה שיכולתם לחשוב עליו,

סחוג! כפית אחת של סחוג תוצרת בית, (מתכון בהמשך) והכל נראה וטועם אחרת לגמרי. לא חריף ממש, אפשר לא חריף בכלל, תלויי איך מכינים את הסחוג.

מעל קצת שקדי מרק או קרוטונים וקיבלתם ארוחה שלמה בצלחת עם טעם של עוד!


הסחוג של מירה:

שווה להשקיע, מחזיק מלא זמן מעמד אם מקפידים על ההוראות.

סחוג ירוק ביתי
הסחוג של מירה

12 שיני שום מקולפות

6 פלפלים ירוקים חריפים (אפשר פחות אפילו אחד)

3 צרורות כוסברה העלים

1 צרור פטרוזיליה

1/2 כוס שמן קנולה

1 כפית כמון

1 כפית מלח

ועוד קצת שמן לכיסויי

טוחנים את כל המרכיבים, למעט שמן לכיסויי, עד שהופך למשחה, לוקח דקה שתיים עד שמתחיל לקרות, ממלאים 2-3 צנצנות, יוצקים מעל שמן עד כדי כיסויי, סוגרים עם מכסה ושומרים במקרר.





פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page