top of page

בסבוסה בקרם ריקוטה מלבי

היא שייכת למטבח הים תיכוני ולדעתי אין בית או עקרת בית, בשלנית, שאין לה את המתכון הכי מנצח לבסבוסה. פירוש המילה בוסה הוא נשיקה, הכי מתוקה שיכולה להיות. למתכון ▼


עוגת בסבוסה
בוסה יבוסה בסבוסה כמה שאת יפה

הבסבוסה עשויה לרוב מבלילה והמרכיב העיקרי והדומיננטי בה הוא הסולת ותמיד יוצקים עלייה בסוף סירופ סוכר, בכמות גדולה ובנדיבות, לרוב הסירופ מתובל במי ורדים או מי זהר (מי פריחת הדרים) שנספג בה כמו בספוג, מעשיר את טעמה והופך אותה לאחת העוגות הטעימות והמתוקות.


ויש את הגרסה של הבסבוסה המשלבת בתוכה קרם מלבי עשיר. כלומר בן שתי שכבות של עוגת בסבוסה רטובה ואוורירית שוכן קרם עשיר עם בסגנון מלבי והכל אפוי יחד. באופן אישי אני הכי אוהבת בעולם עוגות רטובות מאוד ואווריריות, אם יש בהם מלבי או קרם חלבי כל שהוא, אז בכלל אני אוהבת אותם עוד יותר, אני פשוט עפה עליהם כמו שאומרים.


לא אוהבת עוגות דחוסות!

ולכן המתכון שלי הוא מתכון שאינו מכיל רק סולת, אוהבת ומעדיפה שפחות מרגישים את הכבדות של הסולת, ויותר מרגישים את האווריריות ולא את הדחיסות והגרגור החזק של הסולת. לכן פיתחתי מתכון שיש בו גם קמח וגם דיי הרבה ביצים יחסית לבסבוסה וכך היא ממש אוורירית ומתאימה יותר לכיוון הבלקני, לרוונה היווני שלי, והקרם שבתוכה אינו המלבי הקלאסי, בהכנתו ובטעמו דומה ומרגיש כך בגלל המרקם והתיבול של המי זהר.


המתכון:

  • המתכון לתבנית מלבנית 25-35 ס"מ

  • לסירופ סוכר

  • 11/2 כוסות סוכר

  • 11/2 כוסות מים

  • 5 טיפות תמצית מי זהר

  • לעוגה:

  • 5 ביצים שלמות

  • 250 גרם סוכר

  • 150 גרם שמן

  • 200 גרם יוגורט 4% שומן לפחות

  • 120 גרם שמנת מתוקה

  • 210 גרם קמח

  • 210 גרם סולת

  • 20 גרם (2 שקיות) אבקת אפיה

  • לקרם:

  • 500 גרם חלב

  • 50 גרם קורנפלור

  • 100 גרם סוכר

  • 200 גרם יוגורט ו-250 גרם ריקוטה 5 טיפות תמצית מי זהר


אופן ההכנה:

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר (אפשר לוותר על ההקצפה ולטרוף עם היד במטריפה, זה לא יהפוך את העוגה למאוד דחוסה אך ההקצפה תורמת לאווריריות). מוסיפים תוך כדי ערבוב שמן יוגורט ושמנת מתוקה, מערבבים קמח עם סולת ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת יוצקים חצי כמות התערובת לתבנית ומיישרים ואופים כ15 דקות.


בזמן הזה מכינים את הקרם מכינם את הקרם: שמים בסיר חלב קר סוכר וקורנפלור מערבבים מדליקים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב עד הסמכה בעבוע ורתיחה, מסירים מהאש ממשיכים לערבב ותוך כדי ערבוב מוסיפים את היוגורט ולאחר מכאן מוסיפים את הריקוטה.

מוציאים מהתנור את העוגה יוצקים את הקרם, מעל את יתרת התערובת ומחזירים לתנור לעוד כ- 30 דקות עד שפני העוגה זהובים והעוגה אפויה היטב מוציאים מהתנור יוצקים בעזרת כף את הסירופ ומקררים ניתן לקשט בפיסטוקים קוקוס או כל מה שרוצים. שומרים את העוגה במקרר .





פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page