כל מי שמכיר אותי יודע שכתבתי ספר שלם על עוגות גבינה (בהוצאת על השולחן וניקרא עוגות גבינה) ואפיתי עוד מלא עוגות גבינה, ותמיד תמיד אוהבת ללמוד ולנסות עוד מתכונים עם גבינה.
המתכון הזה מהמטבח האיטלקי גרם לי להתאהב בו ממבט ראשון כי בעיני גבינה ופירות הם שילובים הרמוניים וטעימים במיוחד, ואם אני מוצאת השראה למתכון כזה אין לי ספק שמיד מאמצת אותו לחיקי.
המתכון קל, פשוט, טעים ומהמם.
מאז ומעולם היה בעיניי השילוב בן גבינה ודובדבנים שילוב מנצח.
את העוגה הזו טעמתי לראשונה ברומא, אמנם עם בצק קצת אחר, אך טעמה נחרט בראשי.
כשהגענו למאפיה הידועה באיזור ה"גטו" היהודי ברומא, המאפיה ידועה כמאפיה שהאופות שלה יהודיות והמאפים שם הם אותנטיים מהמטבח האיטלקי יהודי, התור למאפיה משתרך לו עד אמצע הרחוב הרבה מחוץ לחנות, והריח של המאפים עומד באוויר ומסחרר את הראש, עד כדי כך שאתה נעשה חסר סבלנות שיגיע תורך.
קניתי מכל מה שיכולת והיה זמים (לא היה הרבה מידי) הטעימות ביותר היו לי העוגיות המפוצצות פירות יבשים שהן ההילייט של המקום והן הטארט ריקוטה עם דבנים שטעמו כטעם גן עדן.
לא מזמן פנתה אלי אחת העוקבות שלי באינסטגם להתיעצות אייך להכין את העוגה, נתתי לה את עצתי על מנת שתוכל להגיע אל התוצאה המיוחלת לטעמה, אך אני נשארתי עם הרצון להכין טארט שכזה בעצמי,
הכנתי בצק פריך פשוט עם כיסויי משבצות של המטריצה, אותו כלי שאיתו מכינים משבצות בצק ששוכבת באחת ממגרות הציוד שלי כאבן שאין בה הופכין, ברור ניתן לעשות משבצות בצק בעזרת שתי וערב מהבצק, חותכים רצועות ומסדרים על הטארט.
בחרתי להשתמש במטריצה כי יש לי וכי הכי קל להכין איתה רשת בצק וכך יצאה לו טארט ריקוטה ודובדבנים הכי יפיפה וטעימה בעולם.
המתכון:
לתבנית טארט עגולה בקוטר 22 ס"מ
בצק פריך קלאסי (תבנית קוטר24)
חומרים
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
75 גרם סוכר
1 ביצה
1 צינצנת ריבת דובדבנים (*הרבה דובדבנים)
למלית הגבינה
300 גרם ריקוטה (כדאי פרסקה אבל גם רגילה זה בסדר)
125 גרם סוכר דק
1 ביצה
גרדה מלימון/ מי פריחת הדרים (לא חובה)
אופן ההכנה:
מעבדים את הבצק לקבלת פירורים לחים קטנים, מוסיפים ביצה ומעבדים לקבלת פירורים גדולים ולחים,
מניחים את הבצק לחצי שעה מנוחה במקרר, מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש.
מרדדים את החלק הגדול לעיגול בעובי כ- 3 מ"ל ומרפדים את התבנית הבסיס והדפנות.
מורחים ריבת דובדבנים עם הרבה דובדבנים ומעט נוזלים מעל יוצקים את תערובת הגבינה, מרדדים את השליש הנותר לעיגול בעובי 3 מ"ל, מכינים רשת משבצות על ידי חיתוך רצועות ברוחב כ2 ס"מ וסידורם מעל הגבינה כשתי וערב או חיתוך עיגול הבצק עם מטריצה למשבצות,
מניחים על הגבינה ואופים הכל יחד כ- 30 דקות בערך או עד שהבצק מזהיב ואפויי והגבינה מתייצבת.
Comments