עוגת גבינה אפוייה אפשר גם בסיר ג'חנון

במקום ברינג גבוהה משתמשים בסיר ג'חנון למתכון ▼

עוגת גבינה אפויה
רכה נימוחה ובסיר ג'חנון

כל מי שמכיר אותי יודע שכתבתי ספר שלם על עוגות גבינה (בהוצאת על השולחן וניקרא עוגות גבינה) ואפיתי עוד מלא עוגות גבינה,

למען הגילויי הנאות לא ניסיתי מעולם לאפות את העוגות גבינה שלי בסיר ג'חנון, אבל ימים עוברים ודיי לא יכולתי היתי פשוט חייבת, לפעמים הסקרנות יכולה "להרוג אותי".




החלטתי להכין אחת מעוגות הגבינה הרבות שלי, בסיר ג'חנון ולראות הכצעקתה, האם יש הבדל או קורה משהו מיוחד, הלכתי כמובן על אחת העוגה הכי פשוטה מתוך המגוון בספר שלי עוגות גבינה.


המסקנות: שאם יש לך תבנית בגודל ובגובה הנכון,

תצא לך עוגה מדהימה!!! וגבוהה.

לעוגת גבינה זה לא משנה באיזה סיר היא נאפת, אי לכך סיר ג'חנון פשוט פתר את בעיית התבנית, למי שאין את התבנית בגובה הנכון, בגודל הנכון.

ודרך אגב יכולתי לא להראות לכם את הסדק אם היתי הופכת אותה על צידה השני, וגם ניתן בהחלט להמנע מימנו באפייה בטפ נמוכה טיפה מזו של התנור שלי.

חשוב מאוד!!!

להדגיש שאת נושא שימון התבנית ושימוש בניר אפייה בתבנית ספציפת לעוגה הזו נכון גם לתבנית וגם לסיר ג'חנון.



ולא לשכוח בעוגת גבינה אפוייה מה שאתה מכניס לתבנית כלומר כמות וגובה המסה, זה מה אתה בסוף, כלומר גובה העוגה בסוף,בתכלס!


עוגת גבינה אפויה

המתכון:

750 גרם גבינה לבנה 5%

(אוהבת לערבב טוברוג עם גבינה לבנה אחרת)

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 כפית וניל

גרדה מלימון אחד

105 גרם קורנפלור

80 גרם (שקית שלמה) אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל220 מעלות

חשוב: מכינים את התבנית : יש לשמן את התבנית בתחתית ובשולים לרפד אותם בניר אפייה ולשמן גם את ניר האפייה

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף גבעות רכות כלומר קצף יציב אך לא יציב מידיי!!(כשהקצף הופך לבן והקצוות לא נשארות עומדות באוויר זקופות !) להקצפה יש חשיבות, בכך שהעוגה לא תעלה גבוהה מידיי ואז תצנח!!!

מערבבים את כל המרכיבים האחרים בקערה תוך כדי ערבוב לתערובת אחידה והומוגנית, מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת בפעמים או שלוש בתנועות קיפול יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה מישרים אופים 15 דקות על 220. מנמיכים ל120 מעלות ואופים עוד 1 שעה או עד שהעוגה יציבה כשמנענעים אותה מעט, מניחים לעוגה להתקרר מעבירים למקרר למספר שעות או עד שמתקררת היטב, ללילה מומלץ.

מחלצים הופכים מפזרים מעט אבקת סוכר ופורסים.

עוגת גבינה אפויה


0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול