top of page

עוגת בסקווטים חגיגית

הכל תלויי בטיב המילויי - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
עוגת בסקוויטים משולשת

מצד אחד

עוגת בסקוויטים, זאת שאנחנו מגדירים אותה קלאסית, נחשבת העוגה עם בסקוויטים פתי בר, שתי שכבות שבינהם יש לרוב קרם שעשויי מאינסטאנט פודינג לרוב וניל לפעמים חצי וניל וחצי שוקולד מוקצפים יחד עם ושמנת מתוקה,ונחשבת העוגה הכי ישראלית ולכן יום העצמאות הוא יום חגה. הרבה מאוד ישראלים נוהגים ביום לכבוד עצמאות להכין אותה, באותה נשימה עם חגיגות המנגל המאפינות את יום העצמאותנו ואני כל כך אוהבת.


מצד שני

אם מנסים לבחון אותה מגלים שהעוגה טעימה כל כך כי יש בה הכל מכל וכול קרם, בסקוויטים ושוקולד שילוב מהמם ודיי בצדק מכינים אותה בהכי קלות ובמהירות. ויש לה אין סוף צורות וגוונים תוספות מענינות וטעימות ואפילו לי באופן אישי יש רפרטואר שלם של עוגות בסקוויט ואולי עוד נעלה את כולם לבלוג.



ומצד שלישי הכי חשוב שבעיני עוגת בסקוויטים במיוחד אם היא משולשת נחשבת העוגה שלי של שבועות!!!

כי אני לא מכינה את העוגה המשולשת לעולם רק עם קרם וניל, פשוט (חילול הקודש שלי חחחח) תמיד יהיה בקרם גבינה, ככה אני אוהבת. בשבועות (ראו בסוף הפוסט) במיוחד לא סתאם קרם גבינה אלה קרם גבינה שעשויי מגבינה מוקצפת עם חמאה, קרם מיוחד וכל כך טעים שאמא שלי האלופה היתה מכינה במיוחד בשבילי והשילוב של הטעמים עם הבסקוויטים והשוקולד היה משהוא טעם גן עדן .




קראנץ שמרים גבינה

המתכון ל2 עוגות משולשות:

לבסיס

2 חבילות בסקווטים פטיבר

1-2 כוסות חלב


למלית קרם שמנת מתוקה וגבינה

1 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

250 גרם (1 קופסא קנויי) קרם פטיסייר מוכן**

250 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי**


לציפויי:

250 גרם שוקולד מריר

250 מל שמנת מתוקה

1 כף ממרח לוטוס, נוטלה, טופי מחוממים קלות (אופציונלי)


ההכנה

1 מכינים את הקרם, מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר קרם פטיסייר וגבינת שמנת יחד לקרם יציב (לא מאוד מאוד יציב).

2 מכינים דף אפיה ומתחתיו ניר כסף

3 מרטיבים בסקוויט בחלב ומניחים על הדף

4 מסדרים 5 שורות של בסקוויטים בכל שורה 3 בסקוטים מונחים לרוחב.

5 מורחים על השכבה הראשונה קרם בשכבה אחידה לא להגזים עם הכמות.

6 מסדרים מעל שכבה נוספת של בסקוויטים טבולים בחלב רק שהפעם מסדרים 4 שורות, 3 בסקויטים בכל שורה אך הפעם הבסקויטים מונחים לאורך (כידוע הבסקויטים מלבנים).

7 מורחים מעל שכבה נוספת של קרם, מפזרים במרכז מעט נוטלה (עושים קו אמצע עם שק זילוף, אופציונלי )

8 סוגרים : בעזרת ניר הכסף וניר האפיה מרימים עם הידיים מצמידים את הקודקודים לעוגה משולשת וסוגרים.

9 מקפיאים ומצפים בשוקולד: ממיסים את השוקולד עם שמנת במיקרו בפולסים לתערובת אחידה יוצקים על העוגה הקפואה.


**הערה

**אפשר להחליף את הקרם פטיסייר במסקרפונה ולהוסיף עוד כף גדושה של אבקת סוכר







****מתכון למלית: קרם גבינה של ממה שרה, אמא שלי ז"ל לשבועות

200 גרם חמאה רכה

1 כוס אבקת סוכר

1 כפית וניל

60 מל (1/4 כוס) חלב

500 גרם גבינה לבנה מסוננת כ2 שעות בטמפרטורת החדר לא קרה! (אפשר טוב טעם).

הכנת הקרם

מקציפים יחד במשך 8-10 דקות!!!! במיקסר במהירות גבהה, חמאה אבקצ סוכר וניל וחלב, עד שמתקבל קרם המזכיר במרקמו קצפת, מאטים את המיקסר ומוסיפים את הגבינה בהדרגה עד לקבלת קרם אחיד, משתמשים.




פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page