עוגיות חמאת בוטנים

חמאת בוטנים, היא עתירת קלוריות אך אי אפשר לוותר עליה. משתלבת אצלי בתפריט בכל צורה ובכל דרך, גם במלוחים ובתבשילים, סלטים וכמובן במתוקים. למתכון ▼

עוגיות חמאת בוטנים
מנחמות בכל בוקר עם קפה או תה

גם אם אני רק מורחת על פרוסת לחם חמאת בוטנים ומעל מעט ריבה בהחלט תסב לי עונג גדול. גם בלי בושה להכניס כפית וללקק אותה מן הכפית, אני אוהבת אותה כשהיא טיפה מלוחה והשילוב שלה עם מעט מתיקות מייצרת הרמוניה של טעמים, והדבר הכי יפה היא מייצרת אצלי (ולא רק) טעם של עוד.


עוגיות בטונים

המתכון:

420 גרם קמח רגיל

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

150 גרם סוכר

1 כפית שטוחה מלח

(חמאת הבוטנים מלוחה? להוריד לחצי)

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

200 גרם חמאת בוטנים 1 חלבון ביצה 2 כפות מים קרים לפי הצורך 1 כפית וניל

לציפוי: אבקת סוכר




אופן הכנה:

מכניסים את כל החומרים למעט חלבון הביצה והמים הקרים למעבד מזון ומעבדים בפולסים, עד שמתקבלים פירורים לחים שנראים כמו קוסקוס, מוסיפים את החלבון וממשיכים לעבד עד לפירורים לחים וגדולים, במידה ומרגיש יבש מוסיפים מים וממשיכים לעבד עוד טיפה אוספים את הבצק, מניחים לחצי שעה במקרר.

מחממים תנור ל-180 מעלות מגלגלים כדורים כ-20 גרם כל כדור. שמים בקערה קטנה אבקת סוכר, מגלגלים את הכדורים באבקת סוכר ומסדרים על תבנית במרווחים, ואופים כ: 12-14 דקות או עד שטיפה מזהיב.

*במידה ורוצים ניתן לנעוץ במרכז כל עוגייה לפני האפייה בוטן או חצי בוטן.










0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול