עוגיות חלבה שעשויות כמובן מטחינה - למתכון ▼
הטחינה הופכת את העוגיות האלו בעיני, לעוגיות הכי ישראליות שיש הטחינה מייצרת בעוגיות מרקם של צמר גפן סוכר כן אותו מרקם שברגע המגע עם הרוק הוא פשוט מתמוסס בפה וכדי להבין מה קרה חייבים לקחת עוד ביס או עוגייה כדי להבין .
המתכון:
המצרכים ל-50 יחידות
250 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 כפיות קינמון
1 כפית גרדת מקליפת תפוז
רבע כפית מלח
450 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
3/4 כוס טחינה גולמית טובה.
(לא מתובלת).
3 כפות אבקת סוכר
1 כפית גדושה קינמון
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר עם הגיטרה את החמאה והסוכר, מקציפים כ-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הווניל, המלח, קליפת תפוז והטחינה ומערבבים לתערובת אחידה. לבסוף מוסיפים את הקמח עם אבקת אפיה לקבלת בצק, שנראה קצת כמו פלסטלינה. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
מערבבים אבקת סוכר עם קינמון בקערה. צרים מהבצק עיגולים בגודל זית ומגלגלים באבקת סוכר עם קינמון מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק של 5 ס"מ ביניהם. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. העוגיות נשארות די בהירות, ולא נוגעים בהן עד שהן מתקררות. לצנן ולשמור בקופסה אטומה.
Comments