מרק טעים אש - התיתן לי מן האדום האדום הזה?! למתכון ▼
יש ברפרטואר שלי המון מרקים וביניהם כמה וכמה של מרק עגבניות, דווקא המרק הזה נראה לכאורה שאינו מושקע, אך בעיני הילדים בבית משפחת אוליבר הוא אחד המרקים האהובים , וזה בגלל התכולה שלו משביעה וטעימה אש.
בהחלט יש קיצורי דרך (לדוגמה אם לא הכנתם מטבוחה תמיד אפשר לקנות אחת טובה) ואם ממש רוצים להפוך את המרק לארוחה מוסיפים גם תפוחי האדמה שהם בגדר אופציונלי, מומלץ ביותר. עד כאן המרק צמחוני ואם ממש רוצים ארוחה מלאה ובשרית בצלחת מתחילים עם סגירה של קוביות בשר מבשלים את הבשר או העוף עם והירקות עד שהבשר מבושל היטב , מוסיפים גריסים מבשלים ובסוף וגם את תפוחי האדמה.
מסוג המרקים הכי קלים וטעימים להכנה, עם צבע משגע וטעם עוד יותר.
למתכון :
2 בצלים קצוצים
3-4 מקלות סלרי פרוסים דק
3 גזרים מגורדים על פומפייה גסה
4 שיני שום קצוצות
2 צרורות ירוקים קצוצים כגון: כוסברה, צרור תרד טרי, בזיליקום ונענע.
1 קופסא פטריות שלמות קטנות
1 קופסא עגבניות קוביות/רוטב 800 גר'
250 גרם מטבוחה מוכנה
(או קנויה בסופר )
1 קופסא רסק עגבניות קטן
1-2 כף סוכר לפי הטעם - מלח
1/2 כוס גרסים רחוץ
1 כף אבקת מרק תוצרת עצמית
4-5 תפוחי אדמה חתוכים ל-4
לא חובה אך מומלץ מאוד.
אופן ההכנה:
מטגנים בצל עם מעט שמן מוסיפים גזר סלרי שום מטגנים מוסיפים שאר החומרים למעט הגריסים ממלאים מים מביאים לרתיחה מבשלים עד שהגזר רך מוסיפים גריסים טועמים מתקנים ומבשלים עד שהגריסים רכים, מוסיפים את תפוחי האדמה מבשלים עוד כ-20-30 דקות. מגישים חם.
Commentaires