בצק יוגורט הכי מנצח בעולם - והפעם מתכון למאפה מקלעת דובדבנים וקרם שקדים - למתכון ▼
השילוב של יוגורט איכותי, עם קמח תופח אותו אי אפשר להחליף, מייצר קסם,
נותן תחושה כאילו יש שם שמרים, ובכל פעם מקבל מירקם אחר ומדהים, דבר שאיננו מובן בכלל. המרקמים שמתקבלים פשוט מדהימים אותי כל פעם מחדש, אז תגידו לי אייך לא להתאהב, כל כך מתמסר ומחזיר אהבה והתוצאות פשוט לא יאמנו.
חשוב להבין:
תוכלו לקרוא מה חשוב לפני שמתחילים - שוב ושוב בכל מתכוני
בצק היוגורט בבלוג -אותם חוקי אפייה ועשייה. כאן
למקלעת דובדבנים:
לבצק:
3 כוסות קמח תופח
1-1/2 כוסות יוגורט
1/2 כפית מלח
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
לקרם שקדים: הכמות של הקרם שקדים מספיקה
ל-2 עוגות (לפעמים יותר קל להכין כמות גדולה באופן יחסי ולשמור או להקפיא חצי)
100 גרם חמאה רכה מאוד
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
100 גרם שקדים טחונים
40 גרם אינסטנט פודינג
לפירות:
500 גרם פירות אדומים טריים חתוכים גס (דובדבנים מגולענים, שזיפים, אוכמניות, פטל אפילו חמוציות, צימוקים אם בה לכם וכו' אחד מהם או תערובת, במידה ואין פירות טריים אפשר להשתמש גם בקפואים). למריחה: 1 ביצה טרופה, סוכר לפיזור.
אופן ההכנה:
מכינים קרם שקדים: מערבבים חמאה רכה, אבקת סוכר לתערובת אחידה והומוגנית, מוסיפים ביצה, מערבבים היטב, מוסיפים שקדים ומערבבים היטב לתערובת אחידה, מוסיפים אינסטנט מערבבים ומעבירים לשק זילוף.
מכינים את המקלעת מקמחים מעט משטח מרדדים מלבן ברוחב 25 ס"מ על 30 ס"מ משני הצדדים לכל האורך יוצרים חתכים אלכסוניים בעומק 8 סנטימטר במרחק 2-3 סנטימטר אחד מהשני, מזלפים במרכז לאורך פס ברוחב 8 ס"מ שכבה יפה של קרם שקדים, מניחים ומסדרים מעל את הפירות.
קולעים מעל את הבצק: רצועה מצד ימין ומעליה רצועה מצד שמאל וחוזר חלילה עד שמסיימים, מורחים בביצה ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה זהובה אפויה מצננים.
Kommentare