top of page

גליליות פנקייק פריכות מקושקשות עם שוקולד

מכינים לבד גליליות - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
פריכות וטעימות

תמיד חלמתי להכין לבד את הגביע של הגלידה , יותר נכון להכין בצק שיצא פריך וקראנצ'י וישבר ביד כמו וופל של גלידה,

מתוודה שדי דחיתי את העיניין למרות הרצון, לצורך הכנת וופלים לגביעי גלידה צריך מיכשור מיוחד שאין לי כרגע.

כשראיתי את ההגליליות הבנתי שיש כאן את ההפקט שאני מחפשת ובהחלט אפשר לשדך להם גלידה או קצפת ורטבים, אז נכון זה לא גביע אבל זה טועם ממש נהדרך פריך ומתפתפץ בדיוק כמו שאני אוהבת והולך מצויין עם גלידה וקצפת.

והכי חשוב לא צריך שום כלי מיוחד וניתן להכין במחבת על הגז ולמרות שנראה מסובך

תאמינו לי זה לא זה ממש ממש קל ומפתיע.




שני דברים חשוב לציין בזמן ההכנה האחד כדאי שיהיה שק זילוף כי זה נוח ואם אין אפשר שקית פלסטיק,

שימו לב החור צריך להיות ממש ממש קטן , ןכשמזלפים צריך ליצור רשת מאווררת עד כמה שניתן.

מבטיחה אחרי שתיתנסו בראשון אולי לא בהצלחה גדולה (גם כשמכינים בלינצ'ס או פנקייק הראשון לא הכי מצליח)

השני יהיה בסדר והשלישי יהיה מצויין

בסירטון באינסטגרם נראה שאני עובדת עם הידים בהחלט עובדים עם מזלג או שנייים וזה מתגלגל בקלות.


קראנץ שמרים גבינה



המתכון: גליליות פנקייק מקושקשות ופריכות עם שוקולד.


לגליליות

140 גרם קמח (אפשר להחליף 20 גרם קמח בקורנפלור)

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

50 גרם סוכר

1 ביצה

100-120 מל חלב

30 גרם חמאה מומסת (ניתן להחליף ב3 כפות שמן)

1 כפית וניל

לזילוף מילוי והגשה

אבקת סוכר

שוקולד מומס


קצפת

גלידה

ההכנה

מערבבים את כל החומרים לתערובת חלקה מעבירים לשק זילוף, גוזרים חור קטנטן.

מחממים מחבת נון סטיק אפשר מעט ספרי שמן

מקשקשים שתי וערב (שיהיו הרבה צמתים ברשת להשתדל לא עבים)

לא הופכים ! מחכים עד שמתיבש ואם מרימים מעט רואים שהצד התחתון הזהיב.

זה השלב בו מתחילים לגלגל את הגליליות מהקצה הרחוק אלינו או ההפך כרצונכם.

חוזרים על הפעולה עד שכל המסה ניגמרת.

מחכים עד שמתקרר.

בשלב זה ניתן להגיש

אופציה נוספת לחמם תנור ל160 מעלות ולאפות או יותר נכון ליבש את הגליליות המוכנות כ- 10 -15 דקות, לשמור שלא ישרפו מקסימום יזהיבו עוד מעט אך ישמרו לאורך זמן בקופסא אטומה.

במידה ורוצים ניתן לזלפ פנימה או לטבול את הקצוות בשוקולד מומס ולקרר


הצעות הגשה

*עם אבקת סוכר

*עם קערית קטנה מלא שוקולד מומס, כדור גליה וקצפת




bottom of page