כנאפה, בילדותי לא הייתה הדבר הנמכר בכל חנות שנייה, כמו היום - למתכון ▼

אמנם הוריי הכירו וידעו כמה זה טעים. וכן בכל הזדמנות שהייתה להורים שהיו ילדי ירושלים וחברון ודיברו ערבית כמעט כשפת אימם, נסעו לכיוון אחת הערים שבה הייתה מתוקיה מקומית מהוללת ובלי לחשוב פעמים עצרו והסתערו כדי לאכול את הממתקים המוכרים וכנאפה ביניהם.
הם תמיד סיפרו שכנפה זה מעדן, אך כילדה ממש בעיתית משום מה הצבע הכתום תמיד הרתיע אותי ולא העזתי לגעת. אך כמו כל דבר מתבגרים מנסים מבינים מתאהבים והנה כבר יש תובנות, וברגע שהניסיון להכין את הכנאפה בתנור, כאשר בקרבה לא פחות ולא יותר יש קוטג', ובן רגע היא הופכת לכזו הצלחה מה שקוראים היום ויראלית.
איש לא האמין לי אפילו שנשבעתי שיש בפנים קוטג' ויותר מזה כשנתתי את המתכון אמרו שאני ממציאה, היא הייתה נהדרת בצורה מדהימה, קראנצ'ית ופריכה. גבינה נמתחת בדיוק בצורה ובכמות הנכונה, גם היום כשאני מכינה אותה את הספציפית הזו איש עדיין אינו מאמין, התהליך ממש פשוט אין צורך להפוך מחבתות וכלום פשוט להכניס לתנור לאפות טוב לצקת סירופ ולהגיש מיד - שוס כבר אמרתי ...
הפעם בחרתי להכין אותה בכלים אישים עם משמשים בטופ, תוכלו להחליף את המשמשים בשזיפים או בתפוחים או במה שתרצו.

למתכון כנאפה אישית עם משמשים:
ההכנה של האטריות בדיוק כמו לכנפה קלאסית, ההכנה של הסירופ בדיוק אותו הדבר.
ההכנה של הקוטג' אותו הדבר, אלה מכינים כמה תבניות אישיות אז אפשר להקטין את כמות הקוטג' בחצי. והשוס הגדול 6-8 משמשים או שזיפים או נקטרינות אפרסקים וכו' חתוכים לטריזים קטנים.
מכינים את אטריות הקדאיף עם החמאה, מסדרים האטריות בתחתית הכלי, מעל מניחים כף קוטג', מסדרים מעל הקוטג' את המשמשים וסוגרים בשכבת אטריות שמכסה את הקוטג' והפירות. אופים בתנור חם עד שמזהיב ממש (זהוב כהה) ומיד שיוצא מהתנור חם יוצקים את הסירופ הקר הופכים על צלחת, שמים גלידה קרה או קצפת מקשטים עם קצת פיסטוקים ומגישים.
מצרכים:
לכנאפה עם קוטג' קלאסית

לתבנית מלבנית בגודל 25×30 ס"מ
לבסיס:
250 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
2 גביעים (500 גרם) קוטג’ 5% שומן *מומלץ של תנובה בלי שום אינטרס.
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
לסירופ סוכר:
2 כוסות (480 מ”ל) מים
250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
4 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
לקישוט: פיסטוקים גרוסים
אופן ההכנה:
מכינים סירופ סוכר: מבשלים מים עם סוכר עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות, עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים, מוסיפים מי זהר ומקררים היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הבסיס: מערבבים אטריות קדאיף עם חמאה מומסת.
מכינים את המלית: מערבבים קוטג’ עם סוכר וניל.
מרכיבים, אופים ומקשטים: מסדרים מחצית מכמות האטריות בתבנית משומנת. יוצקים את המלית על גבי האטריות ומפזרים מעל את יתרת האטריות, כך שיכסו את הגבינה באופן אחיד. אופים 20 דקות או עד להזהבה.
מוציאים ויוצקים מיד את הסירופ הקר על המאפה חם. מפזרים פיסטוקים ומגישים מיד.
Comments