top of page

עוגת "הפתעה" עוגה שיש בה פירות, מקצפת שקדים ופסטוק.

עוגת שעושה הרבה רושם עסיסית שבתוכה הלמנט של הפתעה טעימה.

עוגת דובדבנים בחושה
מקצפת בתוך העוגה יציבה ומפתיעה

את עוגת ההפתעות שלי פירסמתי לפני יותר מעשור, בעל השולחן, זו עוגה שהולכת איתי עוד מתחילת דרכי בעולם האפייה וכידוע אני לא בת 16 בכל פעם היא מקבלת גיוון קטן מה שהופך אותה ליפה מענינת וטעימה.

מי שטועם פעם אחת ירצה תמיד עוד ויסתקרן לגבי ההפתעה שנמצאת בתוכה הפעם גם שזיפים וגם פיסטוק.


לעוגה המהממת הזו כמה יתרונות: למרות שיש בתוכה "קרם" היא אינה דורשת קירור ויכולה בהחלט לעמוד יום שלם מחוץ למקרר, בטמפרטורת החדר, אם כי ממליצה לשמור בימים חמים בקירור.

היא קלה להכנה!!! למרות שלכאורה נראת מורכבת מאוד ויש בה שכבות שונות.

ההכנות של כל חלקי המתכון פשוטים וקלים, אין צורך לרדד, אין צורך באפיה או בישול מוקדם של הפירות.





הצעות ושידרוגים

את העוגה ניתן לשדרג ולשנות בהתאם לצורך, לעונה לחשק, לדוגמה במקום שיזיפים לשים פרי אחר כגון: משמשים, תפוחים, תותים או כל פרי אחר!

אפשר לוותר לגמרי על הפירות ולהשתמש במקומם בשכבה של ריבה טובה !

אפשר להחליף את השקדים בפיסטוקים לערבב בינהם או להשתמש באגוזים אחרים כמו אגוזי מלך או באגוזי לוז. ניתן להוסיף שוקולד קצוץ לתערובת האגוזים.

ניתן לוותר על הקרמבל בחלקה העליון של העוגה ולפזר מעל המרנג מתערובת האגוזים.

ניתן לאפות בתבנית גדולה יותר אך לקחת בחשבון שהעוגה תיהיה נמוכה יותר.


מומלץ להכין את כל השכבות מראש בזמן שהתנור מתחמם ולהרכיב בקלות ובמהירות את העוגה ולהכנסה לאפיה.


המתכון:

עוגת "הפתעה" עם שזיפים אדומים ומקצפת פיסטוק עם שקדים ופסטוקים

לתבנית 22

לבצק

300 גרם קמח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

3 חלמונים


1 כף מים קרים (רק במידת הצורך)


לשזיפים

10-12 שזיפים גדולים, נקיים מגרעין, חצויים (כל חצי ל3 טריזים)

1 כפית תמצית וניל

1 כף קוניאק

3 כפות סוכר

1 כף קורנפלור


למקצפת

3 חלבונים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

80 גרם (1 חבילה) אינסטאנט פודינג (וניל או פיסטוק )


100 גרם תערובת של שקדים פרוסים קלויים ופיסטוק חלבי


ההכנה

מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים לבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים, גסים ורטובים,

(ניתן להכין את הבצק במעבד מזון כאשר שמים את כל החומרים למעט החלמונים מעבדים לפירורים דקים מוסיפים חלמונים ממשיכים לעבד בפולסים עד לקבלת פירורים לחים וגדולים) שומרים את הפירורים כמו שהם במקרר אין צורך לדחוס לבצק!!!. כמו כן שומרים בצד 1-כוס פירורים לחים.


מכינים את השזיפים: מערבבים את השזיפים עם וניל, קוניאק, סוכר וקורנפלור, מניחים בצד.


מכינים את המקצפת: מקציפים חלבונים עם סוכר ופודינג במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה, אחיד ורך.

מרכיבים את העוגה ואופים:

מחממים תנור ל-180 מעלות משמנים בנדיבות בחמאה רכה את התחתית והשוליים של התבנית.

משטחים כמות נדיבה של פירורי בצק ודואגים שתכסה את כל התחתית, מהדקים ממש מעט, ממש בעדינות לקבלת משטח אחיד, מפזרים מסביב קרוב לשוליים בלבד פירורים סביב (מעין גדר קטנה), אין צורך לדחוס אותם.

מסדרים במרכז את השזיפים כך שלא יגיעו לשוליים במידה ורוצים שיראו את שכבת השזיפים מגיעים לשוליים מפזרים בנדיבות חצי מכמות הפיסטוקים והשקדים מעל השזיפים.

מפזרים מסביב לשולים שוב מעט פירורים מעין גדר קטנה, אין צורך לדחוס או להדק ולא צריך להיות מדויקים.

מניחים את המקצפת במרכז, מעל השזיפים נעזרים בכף על מנת לפזר את המקצפת באופן אחיד מעל כל השזיפים, מפזרים את יתרת פירורי הבצק ומעל את הפיסטוקים והשקדים ששמרנו בצד

אופים: כ-35 דקות עד שהפירורים מזהיבים יפה ונראים אפויים היטב לא חיוורים.(המקצפת מתייצבת בתוך העוגה לא רואים אותה, זו ההפתע!!!). מצננים לפני ההגשה.


***העוגה במיטבה ביום ההכנה, אך אפשר לשמור אותה במקרר עד 3 ימים. סמוך להגשה מוציאים את העוגה, מגישים בטטמפ' החדר.

כפי שאמרתי העוגה יכולה לעמוד יום שלם מחוץ למקרר ובימי החורף אף יותר מכך מבלי להנזק.








bottom of page