בצק פריך המון שוקולד נמס בפה- למתכון ▼
עוגיות הם פיתרון מצויין למשהו קטן וטעים ליד הקפה או התה
הפעם בחרתי קיצור דרך ליצור עוגיות פריכות עם שכבה אמצעית מלאה בשוקולד.
מכינים בעצם עוגה גדולה אותה חותכים לקוביות קטנטנות ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור ועדין חמה, כמובן את הגודל של הקוביות אנחנו קובעים אני חותכת ממש לקוביות קטנטנות בגודל של 2 סמ.
המתכון:
חיתוכיות פריכות עם שוקולד וקרמבל
לבצק פריך
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
למלית
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
100 גרם סוכר
60 מל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
2 ביצים
ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות.
שמים במעבד מזון את כל החומרים מפעילים בפולסים עד לקבלת פירורים לחים וגדולים (לעבד הכל יחד בסבלנות לא להתפתות להוסיף נוזלים). את הפירורים שמתקבלים מחלקים ל2/3 ושליש,
מפזרים את 2/3 פירורי בצק על תחתית התבנית ובעזרת הידיים לוחצים מעט, יוצרים שכבה אחידה
ללא חורים.
שומרים בצד את 1/3 הנותר.
מכינים את השוקולד שמים את כל המרכים למעט הביצים בקערה המתאימה למקרו ממיסים בפולסים ומערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם
יוצקים את תערובת השוקולד מעל שכבת הבצק את השוקולד, מפזרים את הפירורים מעל השוקולד, אופים כ30 דקות עד שזהוב.
מוציאים מהתנור, ממתינים מעט וחתכים לקוביות בזמן שהמאפה עדיין חם כי אז עדין הבצק רך ואינו נשבר ומתפורר וכך קל יותר לחתוך, מקררים שומרים בצינצנת אטומה.
ניתן לפזר מעל אבקת סוכר לא חובה.
תודה על התשובה. האמת שכבר הספקתי להכין ונהנינו מאוד.. הנכדים מעדיפים מילוי אחר. האם יתאים מילוי של ריבה ואם כן באיזו כמות? תודה
שלום רות,
איזו גודל של תבנית?
תודה