top of page

חיתוכיות בצק חשק

קוביות קטנות של אושר במלית תמרים ונוטלה - ויש גם ממש למטה גרסה עם חלבה. למתכון ▼


חיתוכיות בצק חשק עם תמרים ונוטלה
הבצק שעושה חשק לאחר האפייה ורגע לפני פידור

עשויות מ הבצק הכי "פשוט" שיש ויש לו גם ראשי תיבות כדי שכולם לא ישכחו שק"ם כך קראו לו כשהייתי ילדה ויש שקוראים לו כך גם היום למרות שהוא עם חמאה. במקום לגלגל, בחרתי להכין חיתוכיות במקום 4 רולדות רידדתי 4 עלי בצק דקים אותם הנחתי ותוך כדי מרחתי, יותר נכון סימנתי לא חתכתי לגמרי, קוביות קטנות ואפיתי ואז חתכתי.

התוצאה קוביות קטנות טעימות, יפיפיות וכיפיות, ביסים קטנים של אושר.


ולרגע אני יושבת וחושבת מה בעצם רציתי, מה הייתה הסיבה לחיתוכיות?

הטעם של פעם, שילוב של שוקולד חלבה של פעם, כמו אותה עוגת וופלים אם מישהו מכיר או זוכר, אימא שלי הייתה מכינה כל פעם שהייתה צריכה משהו מהיר כי את הוופלים היו קונים מוכן וכל מה שצריך היה זה להכין את השוקולד למרוח ולקרר. למתכון ובמתכון הזה, אני אופה הכל יחד ומראש.



חיתוכיות תמרים ונוטלה
חיתוכיות תמרים ונוטלה

מתכון לחיתוכיות תמרים ונוטלה:

200 גרם חמאה

200 גרם שמנת מתוקה

(במקור: אפשר מיכל 1 שמנת חמוצה )

350 גרם קמח תופח

2 כפות אבקת סוכר (לא חובה)

למלית:

1 מיכל של ממרח תמרים

2-3 כפות גדושות נוטלה


אופן ההכנה:

מכינים בצק לשים יחד את כל החומרים לבצק אחיד מניחים במקרר לחצי שעה מחממים תנור ל-180 מעלות מערבבים יחד את ממרח התמרים עם השוקולד.


מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים מכל רבע עלה בצק דק ככל האפשר בערך גודל 30-35 ס"מ. מניחים את העלה הראשון מורחים עליו שליש מכמות המלית מניחים מעל עלה בצק נוסף מורחים את כולו בשליש מהמלית מניחים את העלה השלישי מורחים ומכסים באחרון בעזרת סרגל מסמנים קוביות 2 שני ס"מ וחותכים באופן חלקי את הסימונים אופים כ- 25-30 דקות או עד שה"עוגה" מוכנה מוציאים, מקררים ממש טיפונת ועוברים על החיתוכים, חותכים היטב. מפזרים אבקת סוכר ומניחים להם להתקרר היטב מפרידים את הקוביות.

שומרים בקופסה אטומה.


למתכון עם ממרח שוקולד חלבה של פעם:

חיתוכיות נוטלה וחלבה
תדמיינו חלבה

35 גרם קקאו

100 גרם סוכר

80-120 מל מים

200-300 גרם חלבה

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר


הכנה: ממיסים הכל יחד בסיר קטן (מתחילים עם 200 גרם חלבה ואם צריך מוסיפים את היתר) תוך כדי ערבוב מצננים מעט ומשתמשים.








Comments


bottom of page