ווילונות מתוקים - הפילו המתוק

מאפה פילו עם תפוחי עץ וסירופ סוכר למתכון ▼


מאפה פילו בתפוחי עץ וילונות מתוקים
ראיתם וטעמתם פעם וילון מתוק?

עוגת פילו מתוקה היא לא אותו שטרודל תפוחים מוכר, היא יותר עוגה המזכירה בסבוסה. הגירסה המלוחה של מאפה הווילונות זו שמזכירה בניצה עם מרקם רך בפנים וטיפה קריספי מבחוץ, גרם לי לרצות להכין גם גירסה מתוקה, מיד קפצה בראשי גירסה ספרדית של מאפה פילו שמכינים דיי דומה ולפני כמה שנים אף לימדתי אותו בסדנה.

הטכניקה של הווילונות עם כמה תוספות ורוטב דיי דומה למאפה הספרדי שאני מכירה ואופה, דיי מבטיח לי שיצא משהו מנצח. בלי כל ספק הייתי בטוחה שתפוחים וקינמון ישמשו אתי במקום תרד וגבינות. המחשבה על שילוב מרקמים שונים נגיעות של תפוז הזכיר לי עוגה רכה ונעימה או סוג של בסבוסה ואכן בפעם הראשונה שאפיתי אותה הרגשתי כך אך היה חסר לי דבר מה בפעם השנייה הבנתי מה היה חסר הרטבתי אותה עם סירופ סוכר כמו שצריך, בום.


בפעם השלישית הורדתי ושיניתי את המרכיבים והמינונים של הרוטב בו העוגה נאפת אחרי השלב הראשון, התקבלה העוגה עלייה חלמתי וואו מה שניקרא פצצה של עוגה.


המתכון:

מאפה מתוק פילו תפוחי עץ וילונות מתוקים

300 גרם (11/2 כוסות) סוכר

600 מל (21/5 כוסות) מים

1 כף דבש

פלח לימון


לווילונות:

1 חבילה בצק פילו

100 גרם חמאה מומסת

70 גרם סולת

4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות כמו סלט קצוץ

2-3 כפות סוכר

1 כף קינמון


לרוטב:

2 ביצים

100 גרם סוכר

240 גרם חלב

5 טיפות מיי זהר (לא חובה)

100 מל שמן/חמאה מומסת

1 כפית מלאה אבקת אפייה

אבקת סוכר להגשה אופציונלי


אופן ההכנה:

מכינים את הסירופ מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ מערבבים להמסת הסוכר ומבשלים תוך בעבוע קל במשך כ-5 דקות, מקררים את הסירופ. (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר). מחממים תנור ל180 מעלות, מערבבים בקערה תפוחי עץ, סוכר וקינמון.


מניחים עלה פילו על משטח עבודה מטפטפים עליו חמאה מומסת, מפזרים סולת כמו שמפזרים מלח על פני כל הדף מפזרים חופן תפוחים על פני כל פני הדף. מקפלים אותו כמו אקורדיון קפלים, קפלים ומניחים את רצועות הקפלים במקביל לדופן התבנית. חוזרים על הפעולה עם כל דפי הפילו, מסדרים אותם במקביל וממלאים את התבנית. אופים את המאפה כ-30 דקות או עד שמזהיב.


מכינים את הרוטב ויוצקים מעל המאפה: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה יוצקים את הרוטב בין הקפלים על המאפה שיצא מהתנור ומחזירים לאפיה של עוד כ-25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב ויציב. מיד אייך שמוציאים מהתנור את המאפה יוצקים את הסירופ הקר, (לא חייבים לצקת את כל הסירופ אך מומלץ להרטיב אותו היטב). מניחים לו לספוג את הסירופ ומקררים.





0 תגובות