העוגה הזו נולדה מתוך מתכון אחר שלי שלימדתי באחת הסדנאות, עוגה שהבסיס שלה היה רולדת גזר ספוגית ואוורירית, במלית קרם יוגורט. השילוב של עוגת גזר עם יוגורט היה כל כך מוצלח, שאימצתי ושכללתי את החיבור, כך נוצרה העוגה הזו.
למתכון:
לרינג בקוטר 22 ס"מ
3 ביצים
150 גרם סוכר
105 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/4 כפית מלח
1 כפית וניל
200 גרם גזר מגורד על פומפייה דקה
לקרם גבינה:
1 מיכל גבינת שמנת (לא דמוי)
1 שמנת מתוקה
גרדה מלימון
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים את התבנית.
מקציפים ביצים עם סוכר לקרם בהיר ואוורירי, מערבבים בקערה את כל היבשים, מאחדים בקיפול עם הביצים, מוסיפים את הגזר מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת אופים כ30 דקות או עד שמתייצב זהוב, מקררים.
מכינים את הקרם: שמים את כל חומרי הקרם כולל הגבינה! בקערת מיקסר ומקציפים במהירות בינונית לקרם אחיד ויציב מורחים על העוגה ומישרים. שמים במקרר לשעה לפחות, (שומרים בקירור , ניתן גם להקפיא במידה ורוצים להכין מראש). מקשטים, אני הכנתי פרחים מבצק סוכר, אפשר בהחלט להכין ממרציפן או סתם לקשט רוזטות של קצפת או להשאיר אותה חלקה ויפה.
Commentaires