בצק יוגורט מנצח טארט שזיפים וקרמבל

מאפה טראט שזיפים, קרמבל ומרציפן - לא פחות ממנצח ובגלל בצק היוגורט הכל כך ייחודי - למתכון ▼

מאפה טארט שזיפים מבצק יוגורט
מנצח בכל העולם

אני פשוט לא מצליחה להפסיק להתלהב מימנו, לרצות להכין אין סוף רעיונות ומתכונים ובכל פעם שעולה לי לראש משהו חדש שאפשר לעשות עם הבצק המדהים הזה,

אני חייבת לנסות ומתלהבת כמו תינוקת שזה פשוט עובד! בינתיים לא רק של היו אכזבות, אלה מתעצמת המחשבה שכדאי לזנוח את הכל ולהשתמש רק בבצק הזה לכל מטרה. מתכון שלא צריך לכתוב בשום מקום כי פשוט אי אפשר לשכוח. שני מרכיבים ומוסיפים מלח או סוכר או שניהם וזהו.


חשוב להבין : עובדים עם המתכון הזה לפי נפח! לכל 2 כוסות קמח תופח 1 כוס יוגורט כף שטוחה מלח וזהו מכאן השמיים הם הגבול אפשר להתחיל לעוף. כלומר אתם יכולים להכין מתכון קטן שאומר 2 כוסות קמח תופח 1 כוס יוגורט וכף שטוחה מלח. העיגולים הוכנו מבצק יוגורט מדהים אותו מכינים ברגע ולא צריך מיקסר או חומרים מיוחדים, כמובן מכינים מלית לפי הרצון. ובהחלט ניתן להגדיל או להקטין את הכמויות בהתאם לכמות הבצק והמאפה שתרצו להכין אך

הקפידו לשמור על היחסים.


אחרון הקרמבל:

משהו שתמיד יש אצלי במקרר וכדאי גם לכם.

ואגלה לכם סוד אמיתי לא רק שיש קרמבל "חיי" כלומר מבצק לא אפוי,

יש גם קופסא עם קרמבל אפוי מוכן גם כדי לקשט סתם גלידה עם סירופ שוקולד.

ואם אני צריכה לאפות אותו שוב כי הקרמבל "חי" נגמר אני משתמשת גם בו כאילו לא היה אפוי והוא אינו נשרף אלה מוסיף לעוגה את המרקם הפריך שאני כל כך אוהבת בעוגות מסוימות.


מאפה טארט שזיפים מבצק יוגורט

המתכון:

לבצק: 2 כוסות קמח תופח

1 כוס יוגורט

1/2 כפית שטוחה מלח

50 גרם סוכר (1/4 כוס) 25 גרם חמאה מומסת למריחה 100 גרם מרציפן מוכן 6 שזיפים חתוכים לשישיות או שמניות 2-3 כפות סוכר 50 גרם שקדים פרוסים

מתכון לקרמבל : 300 גרם קמח לבן 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 125 גרם סוכר 2-3 כפות מיי קרח במידת הצורך במעבד מזון מעבדת לפירורים דקים וממשיכה לקבלת פירורים גדולים ולחים ללא המים, ובמידת הצורך רואה שקשה, מוסיפה כף מיי קרח או יותר עד לקבלת פירורים גדולים ולחים. מעבירים לקופסא ושומרים במקרר. ובהחלט ניתן להקפיא.

ההכנה וההרכבה של העוגה:

מכינים את הבצק יוגורט ומניחים לו לחצי שעה.

מערבבים שזיפים עם סוכר ומניחים בצד להגירת נוזלים.

מכינים את הקרמבל לפי ההוראות או שיש לכם מוכן.

ממיסים חמאה. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים את הבצק בתבנית ומשטחים אותו לגודל התבנית בעזרת הידיים.

מחוררים את הבצק עם האצבעות, מברישים בחמאה, מפזרים קוביות מרציפן קטנות, מסדרים יפה את השזיפים מעל מפזרים עוד קצת מרציפן. מעל מפזרים קרמבל ושקדים פרוסים, אופים להזהבה כ- 35 דקות.

מגישים.



0 תגובות