אוזני המן

אוזני המן : בצק פריך מלית שוקולד עם קצת פרג - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
אוזנים מתוקות

בשנים האחרונות אני כמעט ולא מכינה אוזני המן, אולי כי הילדים כבר מימזן לא בבית ספר וכבר לא בבית, ההורים לצערי כבר לא איתנו והטרחה סביב משלוח מנות קצת ירד, שלא לדבר על העובדה שכל המשפחה הקרובה כל הזמן בדיאטה.

לאור ויכוח שהתעורר בגין המחיר המופרז שלז אוזני המן השנה. החלטתי שבכל זאת אוליי כדאי שאכין קצת אוזני המן, אחלק לחבריי משהו שערכו "זהב" ובטוח יהיו שווים וטעימים יותר מהחנות

הלכתי על הגירסה הכי פשוטה של בצק פריך עם מלית פרג מעורבבת עם מעט נוטלה כדי להוסיף טעם שוקולדי.


והנה לכם אוזניי המן הכי שווים טריים וטעימים.

והוספתי עוד כמה מליות בטעמים שונים

תוכלו להוסיף כאוות נפשכם ולקשט בסוכריות אגוזים ועוד.





קראנץ שמרים גבינה


המתכון:

אוזני המן מבצק פריך במלית פרג שוקולדי

לכ-50 יחידות לבצק: 350 גרם (1/2 2 כוסות ) קמח תופח 200 גרם חמאה 50 גרם סוכר דק 1 חלמון

למלית פרג: 1 כוס פרג טחון טרי 1/2 כוס חלב 1/2 כוס סוכר 2 כפות דבש 1/4 כוס חלב/ מיץ תפוזים 2 כפות פרורי-ביסקוויט / לחם


למלית פרג שוקולדית

2 כפות נוטלה


להגשה

אבקת סוכר

מכינים בצק : במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר מעבדים לפירורים קטנים, מוסיפים חלמון ממשיכים לעבד לפירורים גדולים ולחים, אוספים לבצק ועוטפים בניילון ניצמד, מניחים לשעה במקרר.

מכינים את המלית: מערבבים בסיר קטן את חומרי המלית למעט פירורי הביסקוויט מבאים לרתיחה מכבים מוסיפים את הפירורים מערבבים ומקררים.

(ניתן להוסיף נוטלה בשלב זה ולערבב)

מחממים תנור ל180 מעלות מכינים אוזני המן מרדדים את הבצק למשטח אחיד בעובי 4-5 מל קורצים עיגולים בגודל 5-7 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית מלית, סוגרים בצביטה את למשולשים (אוזני המן)

מסדרים על תבנית במרווחים, ניתן להעביר למקפיא ל 10 דקות בזמן שהתנור מתחמם.

אופים כ 20 דקות או עד שרק הקצוות מתחילים טיפונת להזהיב.

מוצאים מפזרים מיד אבקת סוכר ומצננים.

למלית תמרים ואגוזים: 250 גרם מחית תמרים 1/2 כפית קינמון 1 כפית תמצית וניל 1 כף שמן 50 גרם אגוזי מלך קצוצים בינוני לערבב את כל החומרים ולהניח כמות של כפית בכל אוזן המן. למלית ערמונים: 200 גרם ערמונים מבושלים ומקולפים 125 מל שמנת מתוקה 2 כפות כפות סוכר

50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים דק קורט מלח טוחנים יחד בפולסים למחית גרגירית מוסיפים אגוזים מערבבים. מניחים כמות של כפית בכל אוזן המן. מלית גבינה קקאו: 250 גרם גבינת ריקוטה 1 כף קקאו 50 גרם סוכר

1 כף גדושה אינסטאנט פודינג

1 חלמון

לערבב היטב את כל החומרים לתערובת אחידה.



קראנץ שמרים גבינה עם קרמבל
עם סוכריות. לפני אבקת סוכר ..


0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול