top of page

משולשי בצק גבינת איכרים מלוחים

מרגיש וטועם כמו בורקס, תגידו אתם זה לא קסם? - למתכון ▼

בורקס מבצק טורקי
מאפה משולשי גבינה - קסם


בצק קסם

בכוונה לא כותבת בורקס, כי זה לא, זהו מאפה מלוח מבצק גבינה קסום.

סוד הקסם בבצק הנהדר והקסום טמון בשני מרכיבים חשובים שלא ניתן לוותר עליהם: הראשון חמאה קרה. השני גבינת איכרים "יבשה", אפשר לשחק עם הגבינות במידה ולא מוצאים אחת יכולה להיות אחרת כגון: גבינת כנען, טוב טעם, ריקוטה, טוברוג וכו' אפשר גם גבינת קוטג' שסיננו על מסננת להוריד את הנוזלים כשעתיים,

מתקבל בצק ניפלא שניתן להכין מימנו מאפים מתוקים ובהחלט גם מלוחים.



המפגש הראשון שלי עם הבצק המדהים הזה היה עם מאפה מתוק ותוך כדי הכנתו עברו לי המון מחשבות אייך ומתיי אני מכינה מימנו גם מאפה מלוח, הסיבה לכך היא שברגע הראשון נדמה לרגע שאוכלים מאפה מבצק עלים, בצק שעבדו עליו שעות וקיפולים ממש קשה, כשמבינים שזו טעות והבצק ממש קל להכנה.


לא צריך לנסות הרבה פעמים את הבצק המדהים הזה, כי אחרי הפעם הראשונה מבינים בהחלט אפשר להכין ממנו גם מאפים מלוחים אז מבינים איזה אוצר יש לנו בידיים.



המתכון:

לכ -16 מאפים

280 גרם קמח לחם

1/2 כפית מלח

200 גרם חמאה קפואה

200 גרם גבינת ריקוטה או כנען, טוב טעם וכדומה.

2 חלמונים

1-2 כפות מים קרים


לטבילה ומילויי

100 גרם גרנה פדנה מגוררת דק דק

150 גרם גבינה בולגרית מפוררת


אופן ההכנה:

מכינים בצק במעבד מזון: שמים במעבד קמח מלח חמאה קרה מפעילים בפולסים לקבלת מרקם גרגירי דק ויבש.

מוסיפים למעבד גבינה, חלמונים וכף מים מעבדים בפולסים לקבלת פירורים גדולים ולחים.

אוספים את הבצק למלבן ומניחים במקרר לשעה לפחות.

מחממים תנור ל190 מעלות.

מקמחים מעט מאוד משטח עבודה, (כמה שפחות קמח) מרדדים לריבוע של 40 ס"מ.

חותכים ל16 ריבועים בגודל 10 ס"מ כל ריבוע.

מכינים את המאפים: שמים בצלחת גרנה פאדנה: לוקחים ריבוע וטובלים אותו משני צדדיו בגבינה, מפזרים במרכז הריבוע מעט (לא מגזימים) גבינה בולגרית. מקפלים למשולש: מצמידים שתי קצוות למשולש, שמים במרכז המשולש שהתקבל עוד מעט גבינה ומקפלים את המשולש לשתיים יתקבל משולש קטן יותר, מניחים על מגש מרופד בניר אפייה.

אופים כ- 20 דקות או עד שהמשולשים זהובים ומזכירים מעט בורקס.

מגישים חם.










פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page