top of page

מינה דה פסח - פשטידת בשר ומצות

גם פשטידה וגם סוג של פסטל לפסח - למתכון ▼

מינה דה פסח - פשטידת בשר ומצות
פשטידה מקורית מבית אימי

ההורים שלי התחתנו בערב פסח בצהרי היום ובערב חגגו ליל הסדר. פסח תמיד היה חג שמח אצלנו במשפחה,

ובמיוחד אימא אהבה לפנק את אבא במאכלים המסורתיים שהוא אהב במיוחד, לימים כשאימא התבגרה וחלתה היא הפסיקה לבשל. לקחתי את התפקיד על עצמי. וכך יצא שדאגתי שעל השולחן יהיה לא רק את כל המאכלים הקלסיים של ליל הסדר, אלה גם את אלה שאבא אהב במיוחד.


את פשטידת המינה אהב במיוחד, ותמיד אמר שזה מזכיר לו את הילדות, את הבית, את אימא שלו ומשנה לשנה מבלי לקבל מתכון מאיש לימדתי את עצמי, שדרגתי ופיתחתי אותה לטעימה במיוחד. יש לה המון גרסאות, גרסה נוספת

שאני אוהבת זו עם גבינה ותרד.


מינה דה פסח - פשטידת בשר ומצות

המתכון:

מינה קלאסית עגולה בקוטר 26

8-10 מצות

חצי כוס שמן זית

למלית:

750 גר בשר טחון

4 כפות שמן

2-3 בצלים קצוצים דק

1-2 תפוחי אדמה מבושלים במים

3 שיני שום, מלח, פלפל שחור גרוס

חצי כפית קינמון

4 ביצים

2-3 כפות קמח מצה

70 גרם צנוברים קלויים

חופן פטרוזיליה אופציונאלי



אופן ההכנה:

להרטבה: משמנים תבנית פיירקס עגולה.

בעזרת מברשת מורחים כ-4 מצות הרטובות משני הצדדים במעט שמן ומסדרים אותם על התחתית והשוליים

כך שיישארו שוליים עודפים בהם נשתמש לכסות את הפשטידה,

מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת מוסיפים בצל ומטגנים כ7 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו והופך פירורים, מסירים מהאש מתבלים מוסיפים את תפוח האדמה תבלינים שום, מערבבים ומקררים מעט מוסיפים ביצים קמח מצה צנוברים ופטרוזיליה.

יוצקים מחצית ממלית הבשר מעליה.

מניחים שכבת מצות רטובות ומשומנות בשכבה אחידה ומעל יוצקים את יתרת תערובת הבשר.

מכסים בעזרת שולי המצה שנותרו את הפשטידה, מורחים מעט שמן. עם המברשת ומניחים מעל מצה נוספת.

אופים בתנור חם במשך 25-30 דקות או עד שמזהיב, מוציאים מהתנור בעזרת כף יוצקים את המרק ומכניסים

לעוד 5 דקות לתנור. מקררים מעט ומגישים עם סלט!

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page