top of page

בצק יוגורט מדהים, טארט שזיפים וקרמבל מנצח

בצק יוגורט הכי מנצח בעולם משולב בטארט שזיפים מרציפן וקרמבל מדהימה. למתכון ▼

טארט שזיפים מבצק יוגורט
הבורדו - הקרמבל והיוגורט טעמים שחייבים לאמץ

אני פשוט לא מצליחה להפסיק להתלהב מימנו, לרצות להכין אין סוף רעיונות ומתכונים ובכל פעם שעולה לי לראש משהו חדש שאפשר לעשות עם הבצק המדהים הזה, אני חייבת לנסות ומתלהבת כמו תינוקת שזה פשוט עובד! בינתיים לא רק של היו אכזבות, אלה מתעצמת המחשבה שכדאי לזנוח את הכל ולהשתמש רק בבצק הזה לכל מטרה.


מתכון שלא צריך לכתוב בשום מקום כי פשוט אי אפשר לשכוח שני מרכיבים ומוסיפים מלח או סוכר או שניהם וזהו. הסיפור שלי עם בצק היוגורט המדהים הזה כשאני נתקלת במשהו שווה אני לוקחת אותו ב-2 הידיים מחבקת חזק מאמצת בחום ולאט לאט מגדלת וגודלת יחד איתו, לומדת אותו, מבינה אותו טוב טוב משכללת ואז הוא הופך כמעט שלי, (לצערי הרב לא המצאתי אותו) חלק אינטגרלי מימני.


השילוב של יוגורט בבצק:

איכותי, עם קמח תופח אותו אי אפשר להחליף מייצר קסם, נותן תחושה כאילו יש שם שמרים, ובכל פעם מקבל מירקם אחר ומדהים, דבר שאיננו מובן בכלל. המרקמים שמתקבלים פשוט מדהימים אותי כל פעם מחדש, אז תגידו לי אייך לא להתאהב כל כך מתמסר ומחזיר אהבה והתוצאות פשוט לא יאמנו.


חשוב: עובדים עם המתכון הזה לפי נפח! לכל 2 כוסות קמח תופח 1 כוס יוגורט כף שטוחה מלח וזהו מכאן השמיים הם הגבול אפשר להתחיל לעוף. כלומר אתם יכולים להכין מתכון קטן שאומר 2 כוסות קמח תופח 1 כוס יוגורט וכף שטוחה מלח.

ובהחלט ניתן להגדיל או להקטין את הכמויות בהתאם לכמות הבצק והמאפה שתרצו להכין אך הקפידו לשמור על היחסים.

ואחרון הקרמבל: משהו שתמיד יש אצלי במקרר, וכדאי גם לכם. ואגלה לכם סוד אמיתי לא רק שיש קרמבל "חיי" כלומר מבצק לא אפוי, יש גם קופסא עם קרמבל אפוי מוכן גם כדי לקשט סתאם גלידה עם סירופ שוקולד. ואם אני צריכה לאפות אותו שוב כי הקרמבל "חי" נגמר אני משתמשת גם בו כאילו לא היה אפוי והוא אינו נשרף אלה מוסיף לעוגה את המרקם הפריך שאני כל כך אוהבת בעוגות מסוימות.

טארט שזיפים מבצק יוגורט

המתכון:

לבצק:

2 כוסות קמח תופח

1 כוס יוגורט

1/2 כפית שטוחה מלח

50 גרם סוכר (1/4 כוס) 25 גרם חמאה מומסת למריחה 100 גרם מרציפן מוכן 6 שזיפים חתוכים לשישיות או שמיניות 2-3 כפות סוכר 50 גרם שקדים פרוסים לקרמבל: 300 גרם קמח לבן 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 125 גרם סוכר 2-3 כפות מיי קרח במידת הצורך.


במעבד מזון מעבדת לפירורים דקים ממשיכה לקבלת פירורים גדולים ולחים ללא המים, ובמידת הצורך רואה שקשה, מוסיפה כף מיי קרח או יותר עד לקבלת פירורים גדולים ולחים. מעבירים לקופסא ושומרים במקרר.

ובהחלט ניתן להקפיא.

אופן הכנת והרכבת העוגה:

מכינים את הבצק יוגורט ומניחים לו לחצי שעה. מערבבים שזיפים עם סוכר ומניחים בצד להגרת נוזלים.

מכינים את הקרמבל לפי ההוראות או שיש לכם מוכן. ממיסים חמאה. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הבצק בתבנית ומשטחים אותו לגודל התבנית בעזרת הידיים, מחוררים את הבצק עם האצבעות, מברישים בחמאה, מפזרים קוביות מרציפן קטנות, מסדרים יפה את השזיפים מעל מפזרים עוד קצת מרציפן. מעל מפזרים קרמבל ושקדים פרוסים, אופים להזהבה כ-35 דקות. מגישים.












bottom of page