top of page

גוזלמה מאפה טורקי ממכר...

המטבח הבלקני עשיר במאפים "ממולאים" מעין כיסים בכל טוב- גוזלמה הוא כזה - למתכון ▼

גוזלמה
צילום דניאל לילה סטיילינג אוריה גבע

משהו שכשאתה רעב, לוקח שם על המחבת לא צריך להדליק תנור, טאבון לא שום דבר מסובך, מחבת על הגז ותוך כמה דקות יש מה לאכול, טעים פשוט עשיר ובעיקר משביע.


הטורקים ממלאים את הגוזלמה במגוון טעמים ומליות בתוך "כיס" ממולא בכל טוב. אני מטורפת על השילוב של תרד עם גבינה. ויתרון גדול שניתן לחמם שוב וליהנות מהמאפה גם לאחר יום.



המתכון:

גוזלמה
ערימת גוזלמה

כמות מתכון ל: 6-8 יחידות

455 גרם קמח

240 מל מים

7 גרם שמרים יבשים

15 גרם סוכר

15 גרם מלח

20 גרם שמן

70 גרם יוגורט

למלית:

1 כף שמן זית

300 גרם תרד

1 בצל גדול קוביות 1 ס"מ

250 גרם פטה מפוררת (1קוביה גדולה)

150 גרם קשקבל מגורדת

1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

לשים בצק מכל החומרים במשך כ- 6 דקות מניחים בצד מכוסה למנוחה של כ-30 דקות הבצק אינו צריך להכפיל את נפחו.


מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת, מטגנים ומאדים בצל כ-4 דקות לריכוך, הוא אינו צריך להזהיב, מוסיפים תרד ומאדים על אש גבוהה כ3-4 דקות תוך כדי ערבוב, התרד אינו צריך לאבד את כל ניפחו מקררים.


מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים, מכדררים, מקמחים משטח עבודה, מכינים את הגוזלמה, מרדדים כל כדור לעלה עגול בקוטר של 30 ס"מ בעובי של כ 2 מ"מ בערך, במרכז העיגול מפזרים ריבוע של (10 ס"מ) קשקבל, מעל תרד ומעל פטה מקפלים בצורת מעטפה מרובעת, מפגישים את שני צדדי העיגול ולאחר מכאן צד ימין ומעל צד שמאל, מכינים באותה דרך את שאר המאפים, מברישים בשמן את פני הבצק.


מחממים מחבת, מניחים את הצד המשומן על המחבת "מטגנים כ: 3-4 דקות עד שמזהיב משמנים בעזרת מברשת טבולה בשמן את הצד העליון הופכים ומטגנים עוד 4 דקות. מגישים חם.

* ניתן לחימום גם יום למחרת במחבת חמה או תנור רותח 3 דקות.





פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page