תבשיל חגיגי עוף מנגו וקארי

בגינתי צומח עץ עמוס במנגו ענקיים, מאחר והפרי הוא עונתי ובבת אחת נותן כמות

פרי מכובדת, תודה לעץ על כך, נולד המתכון הכתום והבא - למתכון ▼

תבשיל חגיגי עוף במנגו וקארי
הכתום היום כתום מאוד...

אז כמובן מכינים מה שרק אפשר עם מנגו, אצלי באופן טבעי הכל מסתיים בסופו של דבר במתכונים מתוקים בעיקר, משקה שייק מנגו, מוס, מחית מנגו, ריבת מנגו ועוד כמה מתכונים מתוקים... גם צ'אטני מנגו ואפילו הכנו מחית לאחסון. עץ מנגו זה הכי משמח שיש, הטעם של הפרי כל כך טוב אמיתי שחבל לא לנצל כל אופציה אפשרית.

לכן כדי לנצל את הפרי עד כמה שרק אפשר, החלטתי לקחת את המנגו לסירים והעברתי אותו לגזרת המלוחים.

רק לידיעתכם, כל מי שטעם פשוט לא יכול לעצור את עצמו מלבקש עוד...

עד שלא ניגבו את טיפת הרוטב האחרונה מהסיר לא נרגעו. אז הנה התובנה שלי:

אם זו לא מנה טעימה טילים של חג אז מה כן?!

גם מהיר גם צבעוני גם פרי העונה גם רימונים גם מתוק גם חריף, גם מלוח וטיפה חמוץ הרמוניה כזו רק ב...

תבשיל חגיגי מהיר עוף מנגו וקרי עוף אינו מתייבש להפך ממש ממש עסיסי רך ונימוח בזכות העובדה שאין "מטגנים"

או "מבשלים" אותו יותר מידי וכמובן לא לוותר בשום אופן על ההמתנה בסוף הבישול.


מתכון ל-6 מנות:

תבשיל חגיגי עוף במנגו וקארי

3 כפות שמן

2 חזות עוף שלמים (פרפרים) חתוכים לקוביות או רצועות.

1 בצל גדול פרוס לרצועות

4 שיני שום קצוצות

1/2 צרור כוסברה קצוץ גס

1 מנגו ענק חתוך לגפרורים

1/2 כוס רוטב מנגו-קארי (יד מרדכי)

1 פלפל ירוק חריף פרוס (אופציונלי)

מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה: גרגירי מרימון טרי




אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת, מוסיפים רצועות עוף ומטגנים עד שמשנה את צבע, לבהיר קרוב ללבן, (העוף לא חייב להיות מוכן בשלב זה עד הסוף,) מוציאים ושומרים בצד, מוסיפים למחבת בצל שלם פרוס, מטגנים כ-6-7,דקות עד לתחילת הזהבה, מוסיפים שום ומטגנים עוד כ-3 דקות, מוסיפים מנגו ורוטב מנגו קרי ומטגנים עוד 3-4 דקות.


חשוב! העוף מפריש נוזלים בזמן ההמתנה, (אין לנו צורך בהם זורקים) מחזירים את העוף ללא הנוזלים למחבת, מערבבים ומוסיפים מלח פלפל שחור ופלפל חריף ומטגנים עוד דקה, מכבים את האש, מפזרים כוסברה ומכסים. ממתינים 10 דקות, חשוב להמתין – העוף ממשיך להתבשל מהחום. מפזרים גרגירי רימון ומגישים.





0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול