top of page

רוגעלך

הבצק שמרים המדהים הז מתאים לחלה עוגה ומאפים אישים

עוגת דובדבנים בחושה
קרנצ'ים קטנים שובבים וטעימים

רוגעלך : למען הגילויי הנאות משאירה את כל ההקשמה שאני כותבת על מאפה שמרים כי בצק שמרים זו החולשה שלי, ולא רק לאכול מאפה שמרים מכל סוג מתוק או מלוח אפויי או מטוגן מאודה מבושל, אני רואה בבצק שמרים את התרפייה שלי, מרגע תחילת ההכנה כל התהליך ועד הסיום כולל ההגשה.

נכון אני אוהבת את המטבח על כל צדידיו והבטיו אהבה אין סופית, זה מוגזם וגרנדיוזי להגיד אני אוהבת הכל אבל זו המציאות שלי, אני יכולה לשהות ימים ארוכים במטבח, לבדי, בלי מוסיקה רק אני והעשייה שלי כולל הנקיון. אני יכולה לשים זרקור מה אני בגדול אוהבת יותר, גם להכין וגם לאכול, כמו שאני מספרת לכולם שיש דבר כזה שנקרא שן מתוקה, זו שן שיש לרוב לכל אחד והיא דורשת לספק אותה על ידי משהוא מתוק וקטן לרוב בסוף הארוחה, זו שן שבעיקרון נמצאת אצל כולם, וכאן נכנס האבל אבל הגדול אצלי כל השיניים מתוקות והן דורשות החמודות את שלהן ואני נותנת לכם להסיק מהם דעותיי בקשר למתוקים.



לא רבים יודעים אך כתבתי ספר שלם על שמרים, המתכונים צולמו אך מטעמים שלא אפרט הספר נגנז בעל השולחן ולא יצא לאור. מתוך אותה האהבה וגם מתוך נסיון רב אז, ומאז כתיבת הספר ועד היום, יש לי המון תובנות לגבי בצקי שמרים ואחת מהן שגם אם הבצק לא "עשיר" יש דרכים להפוך את התוצאה למדהימה, ואל כן אני לא משתמשת במליון מתכוני בצק יש לי את כמה מתכוני יסוד פשוטים אותם אני זוכרת בעל פה ובכל פעם נותנת להם גיוון כזה או אחר והתוצאה אף פעם או יותר נכון לרוב מוצלחת ומספקת מאוד.





הצעות ושידרוגים

ועל כן תמיד אפשר להחליף בבצק שמרים מים בחלב וזה יהפוך את הבק לעשיר

תמיד אפשר להעניק לבצק עוד טעמים ע"י הוספת תבלינים ועישבי תיבול

ניתן להוסיף עוד רובד של שומן וטעם חמאתי עלי מריחה של חמאה על הבצק

בקיצור כל מיני טריקים קטנים תוספות ומעין קיפולים או גילגולים יעשירו את הבצק לכאורה פשוט ויהפכו אותו למשהו מדהים.

תוכלו לראות את הכל באינסטגרם שלי


המתכון

12 "רוגעלך" עשירים ומלאים בשוקולד :

**** ניתן לחלק את הכמות בחצי לקבלת כמות קטנה יותר למרות שלדעתי זו טעות


לבצק

1קילו קמח

150 גרם סוכר

2 כפות שמרים יבשים

480 מל חלב

1כפית שטוחה מלח

2 ביצים

50 גרם חמאה רכה

למלית

150גרם חמאה רכה

70גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו

150גרם (3/4 כוס) סוכר

1כפית קינמון

לסירופ:

1/2כוס סוכר

1/2כוס מים


מכינים את הבצק ומתפיחים

שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במשך 8דקות. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.

מכינים את המלית

מערבלים את חומרי המלית (אפשר במיקסר עם וו גיטרה )לקרם אחיד.

ממלאים ומעצבים: מחלקים את הבצק ל3 חלקים.

אפשרות אחת

מרדדים את הבצק על נייר אפייה למלבן דק בגודל 48X40 ס"מ. מורחים את קרם השוקולד על כל שטח הבצק. מחלקים ל-48 משולשים בגובה כ-20 ס"מ ורוחב בסיס כ-4 ס"מ (מחלקים את הבצק לרוחב לשתי רצועות, ואז ל-12רצועות אורך. מתקבלים 24 מלבנים, שכל אחד מחולק לשני משולשים. גלגלת של פיצה מתאימה מאוד לחיתוך). מגלגלים את הרוגלעך תוך כדי מתיחה וגלגול של הקצה. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהקצה כלפי התבנית.


אפשרות שנייה

מרדדים עיגול ענק משליש בצק, מורחים מלית ומחלקים ל24 משולשים מגלגלים כל משולש לרוגעלך (כמו בהסבר למעלה) מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהקצה כלפי התבנית.

מתפיחים להכפלת הנפח ואופים .


מחממים תנור ל-180מעלות.

אופים כ-20 דקות או עד שהרוגלעך מוכנים וזהובים.


מכינים סירופ סוכר ומזגגים:

מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים 5-4 דקות. מזגגים בהמון סירופ את הרוגלעך בעודם חמים בנדיבות בסירופ סוכר ומצננים.






0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page