top of page

שושני שמרים במלית פיסטוק וחלבה

שושנים מתוקות ממולאות פיסטוק וחלבה - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
שושנה מענגת של חלבה עם פיסטוק

בצק שמרים ואני זה סיפור אהבה, ממש פשוט בכלל לא מורכב.

התעסקות עם בצק שמרים הפכה לפני דיי הרבה שנים למשהו אובססיבי, מספרת לכם כאן בשקט, אף אחד לא שומע ,

כשעבדתי בעל השולחן, כבתבי ספר מתכונים שלם על שמרים, מאפים עוגות לחמים ועוד ועוד שמרים, יותר מזה הספר נערך וגם צולם והצילומים בחלקם מדהימים.

מסיבות שלא אפרט כאן הספר לא יצא לאור, רק אוסיף ואומר כל החומרים קימים אצלי ואף נוספו מליון חומרים ומתכונים ועוד מיליון תובנות לגבי שמרים ומאפי שמרים.

חלק מהחומרים התפרסם ככתבות במסגרת עבודתי ב"על השולחן", וכך צמחה לה האובססיה.




לרוב אני משתמשת במתכון בצק בסיסי ועליו אני עושה שינויים קטנים המניבים תוצאה אחרת ושונה לחלוטין ובהתאם לכך

כמובן שמשחקת עם התוספות בתוך הבצק ומחוצה לו וכמובן עם מליות שונות

ובכל פעם המראה משתנה לפעמים גם הטעם וכך נולדים להם המון מתכונים שאפשר לומר עליהם חדשים או לא מענינים וכו.

הפעם בחרתי להכין שושנים במלית חלבה ופיסטוק והם יצאו פשוט וואו.


קראנץ שמרים גבינה

המתכון:

המתכון מתאים ל 14 - 16 שושנים

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

100 גרם סוכר

1 כפית מלח

80 גרם חמאה מומסת

1 ביצה שלמה

240 (1 כוס ) חלב


למילויי ולמריחה

ממרח חלבה

מחית פיסטוק

פיסטוק קצוץ לפיזור

ביצה טרופה

לזיגוג

100 גרם סוכר

120 מ"ל מים



אופן ההכנה:

לשים בצק מכל החומרים עד לכדי איחוד, מניחים לבצק ל20 דקות, חוזרים ולשים היטב ומניחים לבצק לתפוח להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל180 מעלות. מחלקים את הבצק ל2 חלקים,

מרדדים למלבן גדול בערך 40 ס"מ על 30 ס"מ מורחים על מחציתו ממרח חלבה ועל מחציתו השניה ממרח פיסטוק מפזרים פיסטוקים על פני הבצק ומגלגלים לגלילה מחלקים את הגלילה ל8 שושנים, מניחים בתבנית שקעים, חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק השנייה, מתפיחים להכפלת הנפח.

מכינים סירופ ומקררים: מרתיחים סוכר ומים עד שהסוכר נמס ועוד 2-3 דקות מכבים את האש ומקררים מחממים תנור ל180 מעלות.

אופים כ-20 עד 25 דקות או עד שמזהיב ואפויי.

מוציאים מהתנור ומורחים מיד מיי סוכר.



מרדדים ומורחים את הבצק חצי חלבה חצי פיסטוק



פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page