top of page

"ביגלה" שמרים מתוקים ומקורמלים

הבצק שמרים המדהים הז מתאים לחלה עוגה ומאפים אישים

עוגת דובדבנים בחושה
קרנצ'ים מקורמלים וטעימים

בצק שמרים זו החולשה שלי, ולא רק לאכול מאפה שמרים מכל סוג מתוק או מלוח אפויי או מטוגן מאודה מבושל, אני רואה בבצק שמרים את התרפייה שלי, מרגע תחילת ההכנה כל התהליך ועד הסיום כולל ההגשה.

נכון אני אוהבת את המטבח על כל צדידיו והבטיו אהבה אין סופית, זה מוגזם וגרנדיוזי להגיד אני אוהבת הכל אבל זו המציאות שלי, אני יכולה לשהות ימים ארוכים במטבח, לבדי, בלי מוסיקה רק אני והעשייה שלי כולל הנקיון. אני יכולה לשים זרקור מה אני בגדול אוהבת יותר, גם להכין וגם לאכול, כמו שאני מספרת לכולם שיש דבר כזה שנקרא שן מתוקה, זו שן שיש לרוב לכל אחד והיא דורשת לספק אותה על ידי משהוא מתוק וקטן לרוב בסוף הארוחה, זו שן שבעיקרון נמצאת אצל כולם, וכאן נכנס האבל אבל הגדול אצלי כל השיניים מתוקות והן דורשות החמודות את שלהן ואני נותנת לכם להסיק מהם דעותיי בקשר למתוקים.



לא רבים יודעים אך כתבתי ספר שלם על שמרים, המתכונים צולמו אך מטעמים שלא אפרט הספר נגנז בעל השולחן ולא יצא לאור. מתוך אותה האהבה וגם מתוך נסיון רב אז, ומאז כתיבת הספר ועד היום, יש לי המון תובנות לגבי בצקי שמרים ואחת מהן שגם אם הבצק לא "עשיר" יש דרכים להפוך את התוצאה למדהימה, ואל כן אני לא משתמשת במליון מתכוני בצק יש לי את כמה מתכוני יסוד פשוטים אותם אני זוכרת בעל פה ובכל פעם נותנת להם גיוון כזה או אחר והתוצאה אף פעם או יותר נכון לרוב מוצלחת ומספקת מאוד.





הצעות ושידרוגים

ועל כן תמיד אפשר להחליף בבצק שמרים מים בחלב וזה יהפוך את הבק לעשיר

תמיד אפשר להעניק לבצק עוד טעמים ע"י הוספת תבלינים ועישבי תיבול

ניתן להוסיף עוד רובד של שומן וטעם חמאתי עלי מריחה של חמאה על הבצק

בקיצור כל מיני טריקים קטנים תוספות ומעין קיפולים או גילגולים יעשירו את הבצק לכאורה פשוט ויהפכו אותו למשהו מדהים.

תוכלו לראות את הכל באינסטגרם שלי


המתכון

12 "ביגלה" מתוקים ומקורמלים:


לבצק

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

85 גרם סוכר

1/3 כוס שמן

2 ביצים

3/4 כוס מים


למריחה

75 גרם חמאה רכה מאוד

1/2 כוס סוכר

ההכנה

שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה, מעבדים ולשים במשך 8-10 דקות.

מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק ל2 משמנים קלות עם ספרי שמן משטח עבודה ומרדדים בעזרת מערוך למלבן גדול ודק ככל שיכולים אין חשיבות לגודל לכן אני לא מצינת אותו, מורחים עם הידים מעט חמאה כך שתכסה את פני הבצק ומפזרים סוכר כמו שמפזרים מלח, כדי להיות נדיבים אך לא יותר מידי.

מקפלים את השליש העליון מורחים עליו עוד מעט חמאה מפזרים סוכר ומעליו את השליש הנותר (כמו מעטפה) התקבל מלבן צר וארוך מרחיבים מעט את הבצק אפשר אם הידים ואל חשש אם הדבצק מעט נקע תוך כדי, על חצי המלבן שהתקבל, מורחים מעט חמאה מפזרים סוכר ומקפלים מעליו את החצי הלא מרוח. מרחיבים מעט את המלבן ופורסים בעזרת גלגלת 6 רצועות ארוכות ושוות.

לוקחים רצועה ו"מבריגים" אותה כלומר מסובבים בצורה של בורג כלומר מחזירים את הצד העליון ואת הצד התחתון של הרצועה מסובבים כמו בורג, סוגרים כמו ביגלה עלי לחיצה מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

חוזרים על הפעולה עם הרצועות האחרות. מתפיחים להכפלת הנפח, את הביגלה ואופים (בכוונה לא כותבת זמנים )

מרדדים את המחצית הבצק השנייה וחוזרים על הפעולה. ניתן כמובן להכין מהמחצית חלה או כל מאפה אחר שמתחשק.

כשהמאפה תפח מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים ביצה אופים כ-20 דקות או עד שהמאפים ממש זהובים.

במידה ואופים חלה יש להתחשב בזמן האפייה בגודלה - אופים להזהבה - ומקררים.

במידה ורוצים להרגיש את הקירמול כדיי לקרר את המאפים שיצאו מהתנור לטמפרטורת החדר ואז לזלול.






פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page