top of page

קראנצ' שמרים גבינה וחמוציות

עוגת שמרים במלית גבינה, חמוציות ושוקולד צ'יפס - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
קריצה לקראנץ...

שמרים ועוגות גבינה זה אהבה גדולה אצלי, אם הם מחוברים ביחד, שמרים במלית גבינה אז זה החיים.

מי שמכיר אותי יודע שנולדתי בשבועות ואם גבינות הם מסממני החג, אז לא נותר אלה לחגוג עם גבינות בכל צורה ודרך. את העוגה הזו הכנתי מקמח כוסמין לבן, אפשר בהחלט להמיר אותו לקמח לבן (אני משתמשת בקמח של הטחנות הגדולות של חיפה, פשוט אוהבת את הקמחים שלהם וממש נהנית מהתוצאות בכל פעם מחדש).

מעבר לעוגה מהמת ביופייה ויש פטנט קטן לקבלת תוצאות מצוינות.


העוגה המהממת הזו בעלת מרקם של בריוש, פשוט תענוג.

תוכלו למלא אותה בכל מלית שתרצו, אני הכי אוהבת גבינה עם דובדבנים, צמוקים, אוכמניות או משמשים

(גם מיובשים שהושרו במים כשאין בעונה) והרבה וניל, וגרדת לימון תהיה עוד תוספת נהדרת.

תהיו יצירתיים בתוספות, רק השתדלו שלא יהיו רטובות כשזה נוגע לפירות משימורים.


קראנץ שמרים גבינה

המתכון:

ל-2 גלילות

לסירופ: 100 גר' סוכר או (1/2 כוס)

120 מ"ל מים או (1/2 כוס).

לבצק:

500 גרם קמח

15 גרם שמרים יבשים

100 גרם סוכר או (1/2 כוס)

1 ביצה, 1 חלמון

1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)

100 גרם חמאה רכה מאוד וקורט מלח.

למלית:

2 מכלים גבינת שמנת

100 גרם סוכר

גרדה מלימון אחד

תמצית וניל ( רצוי איכותית).

2 חלמונים

80 גר' (חבילה) אינסטנט פודינג וניל או קורנפלור

תוספות: חמוציות או שוקולד צ'יפס (או פירות).


אופן ההכנה:

מכינים סירופ: מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה ומצננים.

מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-8 דקות לבצק חלק ומבריק.

מכסים את הבצק ומתפיחים לילה במקרר או מחוץ למקרר להכפלת הנפח. (בערך כשעה וחצי בטמפרטורת החדר).

מכינים את המלית : מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

מעצבים ממלאים ומתפיחים שוב: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל בערך 45*35, מורחים מחצית כמות המלית, מפזרים חמוציות (או מה שרוצים) מגלגלים לגלילה,

חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק הנותרת.


כאן יש את הפטנט: שימו ♥

קראנץ שמרים גבינה עם קרמבל
עם קרמבל...

מכניסים את הגלילות הממולאות למקפיא ל: 15 עד 10 דקות, מוציאים חוצים את הגלילה לאורכה וקולעים כמו חבל. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.


(ניתן לחתוך את הגלילות לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ ולהכין עוגת שושנים). מחממים תנור ל-180 מעלות: אופים 30 דקות עד שזהוב. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ.

*בצילום העוגות עם קרמבל, בצק פריך שבמקרה נשאר במקרר מעוגה אחרת.


לקרמבל:

140 גרם (1 כוס קמח)

150 גרם סוכר (אפשר דמררה)

100 גרם חמאה קרה

מערבבים את כל החומרים עד לשלב פירורים גדולים ולחים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page