top of page

פנקייק יפני

קטנטנים חמודים שמנמנים ומתוקים

אלפחורס
פנקייק יפני רוטב וניל ושוקולד עם פיצפוצי שוקולד

אמנם קוראים להם פנקייק, ובכל זאת הם שונים ונראים כמו עוגות קטנטנות, שמנמנות ותפוחות

נראות כל כך מגרות ומזמינות לחתוך חתיכה עם מזלג ישירות לפה עם מלא רוטב נוטף וקצפת.

למען האמת כשראיתי לראשונה פנקייק יפני שאלתי את עצמי מה הפלצנות יופי אז הם שמנמנים תפוחים וכו....

ובכל זאת הפיתויי להכין כאלה הביא איתו תובנות ברורות, הם בהחלט אחרים מהפנקייק הרגילים, לרגע מרגשים שאוכלים פנקייק ולרגע עוגה, הם יודעים לספוח כל כך יפה מייפל וקצפות ותוספות שונות הופכות את הפנקייק למשהו מדהים מפנק מיוחד שונה מחד ודומה מאידך והכי טעים שאפשר.


בצק עוגיות לאלפחורס
לשים מייפל כייף לקשט ולהוסיף עוד שוקולד

פנקייק יפני


4 ביצים גודל בינוני (להפריד חלמונים חלבונים)

¾ כוס (105 גרם) קמח לבן

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית סודה לשתייה

¼ כוס סוכר

¼ כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

שמן או ספרי שמן לטיגון הפנקייק

להגשה: חמאה, סירופים שוקולד, מייפל,

קצפת, גלידה , אגוזים, שוקולד קצוץ

הוראות הכנה

טורפים חלמונים, קמח, אבקת אפיה, חלב ותמצית וניל לתערובת אחידה.

מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה חלבונים עם סוכר עד קבלת קצף רך. ...

ומקפלים בעזרת לקקן. עם תערובת החלמונים.

משמנים רינג בקוטר 7-10 ס"מ ובגובה של 7-8 ס"מ

מחממים מחבת לחום בינוני ומרססים במעט שמן.

בעזרת מצקת או כף גדולה שופכים כמות נדיבה מהבלילה בתוך הרינג או על המחבת.

כשהצד התחתון נהיה זהוב הופכים ומנמיכים את האש.

מכסים את המחבת ומטגנים כ-3 דקות נוספות, עד שהפנקייקים מוכנים.

מעבירים לצלחת ומגישים עם חמאה סירופ מייפל, רטבים וקצפות בתאבון



עוגיות אלפחורס
ביס חלומי








פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page