עוגה חגיגית לראש השנה עם נוגטין שקדים - למתכון ▼
עוקץ הדבורה עוגה בחושה ועסיסית עם ציפויי של עוקץ עם פטנט קטן
להכנת העוקץ : הפטנט הוא שאין צורך להכין מראש קרמל ולבשל את השקדים עם הדבש,
הטכניקה ממש פשוטה מפזרים על העוגה שקדים פרוסים וכשיוצקים את הזיגוג של הדבש מעל העוגה החמה ומחדירים את הרוטב לעוגה בעדינות בעזרת קיסם, הרוטב שחודר אל השקדים ולמעשה מדביק אותם לאחר האפייה יוצר את ה"עוקץ" . כלומר נוצר העוקץ מעצמו כשהיא מתקררת.
למען האמת עוקץ הדבורה מוכרת לי באופן אישי יותר כטארט טרופיזיאן.
למען האמת עוקץ הדבורה מוכרת לי באופן אישי יותר כטארט טרופיזיאן.טן הקלאסי מבצק בריוש אותו מרטיבים וממלאים בקרם פטיסייר
בחרתי הפעם ללכת על הגירסה הקלה והפשוטה וטעימה לא פחות .
המתכון: עוגת עוקץ הדבורה הכי פשוטה קלה וטעימה
המתכון לתבנית עגולה קוטר 24 סמ
לעוגה בתבנית בקוטר 24
3 ביצים גודל L
250 גרם (11/4 כוסות) סוכר
100 מל שמן
1 כפית וניל / סוכר וניל
130 גרם יוגורט
350 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה (1 שקית)
5 גרם (1 כפית) סודה לשתייה
240 גרם (1 כוס) חלב
100 גרם שקדים פרוסים
לזיגוג
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
2 כפות דבש
לקרם
1 מסקרפונה
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כף גדושה דבש
ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות
משמנים תבנית בקוטר 24
*** ניתן להכין את הכל בלי מקסר ידיני שנראה בסירטון**
טורפים במטרפה סוכר, ביצים לתערובת אחידה, כשמתחיל להתבהר, מוסיפים תוך כדי טריפה יוגורט ושמן וטורפים עוד מעט לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים אבקת אפייה וסודה לשתייה עם הקמח.
מוסיפים את היבשים והחלב לסרוגין לתוך תערובת הביצים, מתחילים ומסימים עם הקמח. יוצקים לתבנית ומישרים, מפזרים את השקדים בשכבה אחידה מעל ואופים כ40-45 דקות.
מכינים את הזיגוג: בשמים בסיר קטן את החמאה הסוכר והדבש מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס, יוצקים את התערובת על העוגה החמה והישרה, (ראה הערה),
ובעזרת קיסם עושים חורים ומחדירים בעדינות את הזיגוג לתוך העוגה. מקררים.
הערה: במידה והעוגה נבקעת ומקבלת בטן מיד אייך שהיא יוצאת מהתנור לוקחים ניר אפיה מניחים מעל ובעזרת מגבת (כי חם) לוחצים ומחזירים את הבליטה למקום ומישרים את העוגה רק אז יוצקים מעל את הזיגוג.
מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם המסקרפונה דבש והסיקר לקרם יציב.
חוצים את העוגה הקרה לשתיים, מזלפים על המחצית התחתונה שוליים יפים ואת הקרם במרכז מכסים במחצית השנייה. שומרים את העוגה במקרר וקרוב למועד ההגשה מומלץ להוציא את העוגה מהמקרר כ15 דקות לפני ההגשה.
אם רוצים בגרסה לא חלבית
במה להחליף את הגבינה?