אוהבים או שונאים אין באמצע, ככה אומרים. לדעתי חוסר האהבה בה בעקבות חוויה לא נעימה עם פרג, טיפ
או שניים שיהפכו את החוויה לטעימה ואולי ממכרת: לקנות פרג טרי ולבקש לטחון על המקום! למתכון ▼

לבקש טחינה דקה לטובת אלה שיש להם בעיה עם המרקם, את הפרג הטרי לשים מיד במקפיא או להשתמש במידי. טיפ שווה להכין ממנו מיד מלית ואותה לשמור במקפיא, ככה היא תשמר יותר זמן וכייף להשתמש בה בכל פעם שרוצים.
המתכון:
תבנית 22-23 גובה 12 ס"מ

5 חלבונים
250 גרם סוכר
5 חלמונים
175 גרם שמן
180 מל מיץ תפוזים
1 כפית וניל
300 גרם מלית פרג מוכנה
350 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
ומכינים כך:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מקציפים חלבונים עם סוכר, במיקסר עם וו בלון, לקצף יציב. בקערה, טורפים חלמונים, שמן, מיץ ווניל, מוסיפים פנימה את תערובת הפרג המוכנה (ראו מתכון כאן) בקערה נפרדת, מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח, מוסיפים לתערובת המיץ, מקפלים פנימה חלבונים, יוצקים לתבנית לא משומנת ואופים כ-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים.
ציפויי שוקולד לבן
150 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה
ממיסים שוקולד לבן יחד עם שמנת מתוקה ומקררים תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהתערובת מתחילה להסמיך יוצקים על העוגה. במידה ורוצים גם את הקישוט המזולף, מקררים יותר את השוקולד וכשהוא מסמיך מעבירים לשק זילוף ללא צנתר, חותכים עם מספרים בקצה ומזלפים.
מלית פרג אליפות העולם:

250 גרם פרג טרי טחון
200 גרם חלב
150 גרם סוכר
קליפה מגוררת מלימון
1 תפוח עץ מגורד
100 גרם אגוזי מלך טחונים
100 גרם פירורי עוגיות או ביסקוויט
הכנת המלית:
בסיר קטן מביאים לרתיחה פרג חלב סוכר וקליפת לימון תוך כדי ערבוב
כשרותח מערבבים עוד כ2 דקות תוך כדי רתיחה ומסירים מהאש
מוסיפים מוסיפים תפוח עץ אגוזים פירורי עוגיות מערבבים היטב, מקררים ומשתמשים.
במידה ורוצים להקפיא מעבירים לכלי מתאים להקפאה ומקפיאים מיד אין צורך לקרר קודם. מתאימה לכל מטרה (אוזני המן עוגות שמרים ועוגת שיפון) ניתן לשמור את המלית המוכנה במקפיא ולהשתמש לפי הצורך. ניתן להעשיר את המלית בתוספת בשוקולד מגורר, קוקוס, אגוזים וכו'. מהמתכון מתקבלת כמות של טיפה יותר מק"ג מלית לתוך העוגה משתמשים ב-300 גרם את השאר מקפיאים או משתמשים לפי הצורך.
וואו, נראה סוף!