עוגת משמשים הפוכה על הגז

בלי תנור על הגז עוגה הפוכה, קיצית וקלילה עם משמשים - למתכון ▼

בחושה עם קדאיף ופיסטוק חלבי
לא להאמין העוגה נאפת על הגז...

אולי הפתיח הזה יראה לכם מוכר אבל כולו אמת לאמיתה וכל כך נכון. עונת המשמשים כל כך קצרה, מיד עם הופעתם יש כמה מאכלים כולל תבשילים, עוגות, ריבה, שחייבים לסמן עליהם V.

המשמשים, עצם היותם, נכנסים לאותה קטגוריה של המאכלים החגיגים שמכינים רק פעם בשנה, הסיבה היא לא בגלל שקשה להכין אלה בגלל חוסר זמינותם של המשמשים הטריים במהלך השנה.




אם יש עוגות שאני אוהבת הכי בעולם אוהבת להכין ולהגיש באופן הכי ספונטני אלו העוגות מחבת.

עוגות מהירות שלא מריכות מיקסרים תנורים וחומרים מיוחדים, מכינים ממה שיש והכי כייף בעולם להגיש אותם מיד , כלומר אייך ש"האפייה" מסתימת הישר מהגז לצלחת הגשה עם איזה סירופ מדליק או כדור גלידה קרה והחגיגיה בעיצומה.

לרוב העוגות מהסוג הזה אינן "משתזפות" הן קצת לבנבנות ולכן תוספת של אבקת סוכר רוטב מעניין גלידה תמיד ישלימו את המראה והטעם.

העוגה הזו לא כל כך צריכה את ההצגה מאחר והופכים אותה והיא הצגה בפני עצמה.

המלצה חמה מנסיון:

לשמן בהרבה חמאה לפזר על התחתית הרבה שקדים ואז לפזר מישמשים ומעל את הסוכר.


עוגת משמשים הפוכה על הגז

המתכון:

בחושה עם קדאיף ופיסטוק חלבי
פרוסה אחת וטיפה גלידה

לסיר עגול קוטר 22

למשמשים:

8-10 משמשים חתוכים ל6

50 גרם שקדים פרוסים

חמאה רכה

לעוגה

210 גרם קמח רגיל

10 גרם (שקית) אבקת אפייה

10 גרם (שקית) סוכר וניל

60 מל שמן

140 מל חלב

150 גרם סוכר

1 ביצה





מכינים את העוגה:

משמנים סיר עם חמאה רכה! חשוב שיכבה נאה, מרפדים את תחתית הסיר בניר אפייה, גזור בגודל המתאים, משמנים היטב ובנדיבות בחמאה רכה.

מפזרים שקדים פרוסים בשכבה דקה ומעל מסדרים את המשמשים כמו פרח, צפופ ככל הניתן.

מכינים את תערובת העוגה: מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה וסוכר וניל.

טורפים בקערה את החומרים הרטובים שמן חלב וביצה מוסיפים סוכר וטופים היטב בסוף מוסיפים קמח וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה והומוגנית.

יוצקים את התערובת מעל המשמשים מניחים על הגז מכוסה באש בינונית נמוכה כ35 דקות.

העוגה לא אמורה להזהיב אך אמורה להתיצב ממש, כשהעוגה יציבה מכבים את האש והופכים על צלחת

מפזרים אבקת סוכר, פורסים, יוצקים רוטב וניל או מניחים כדור גלידה ומגישים.





מערבבים משמשים קוניאק סוכר ווניל מניחים בצד ל10 דקות (שווה יותר משעה).

מקציפים עם בלון: חמאה עם סוכר כ- 8 דקות, לקרם אוורירי פלאפי מוסיפים ביצים אחת, אחת בכל פעם עד שנטמעת בתערובת, מאטים את המיקסר ומוסיפים פנימה קמח עד שנטמע, יוצקים לתבנית ומשטחים. מסדרים מעל חצאי משמשים אחד ליד השני אופים כ- 25 דקות או עד שמזהיב.




0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול