עוגת מישמשים/אגסים נמוכה עם אגוזים או פיסטוק

"עוגה נמוכה" עם אגוזים ואגסים שהפכה למישמשים ופיסטוק - למתכון ▼

בחושה עם קדאיף ופיסטוק חלבי
במקום אגסים משתמשים במישמשים ..

המילה טארט לא בדיוק נכונה לעוגה הספציפית הזו, היא לא באמת קילתית מבצק פריך עם מלית קלאסית.




בכל זאת קראתי לה טארט וזאת בשל המראה, מאוד מזכיר לי טארט, היא נמוכה ומשובצת במישמשים/אגסים ומאוד מזכירה ממש טארט.


למעשה זו עוגה בחושה שממש קלה להכנה, יש בה אגוזים (תוכלו לבחור כל סוג של אגוזים שתרצו הפעם השתמשתי בפיסטוק) ולאחר שיוצקים אותה לתבנית מסדרים מעל את הפירות ועוד קצת אגוזים/פיסטוקים שבורים גס ואופים זה כל הסיפור,


מתקבלת כמו שכתבתי עוגה אמנם נמוכה אך עסיסית ויפיפיה ושלא לדבר על טעימה ממש.

ואם תוסיפו למנה גם כדור גלידה אז בכלל המנה תהפוך למושחתת.




טארט אגסים/ משמשים אגוזי מלך או פיסטוקים

המתכון:

לתבנית בקוטר 26 *במידה ואופים בתבנית קטנה יותר העוגה תיהיה גבוהה יותר ויש לשים לב לזמן האפייה בהתאם.

3 אגסים מקולפים וחתוכים ל6-8 (ששיות או שמניות) במקום 6-8 מישמשים

לעוגה

3 חלמונים

150- 100 גרם (1/2-3/4 כוס) סוכר דמררה

125 גרם (1/2 מיכל) שמנת חמוצה

125 גרם (1/2 מיכל של השמנת) ממלאים חלב

100 מל (1/2 כוס) שמן

100 גרם אגוזים/פיסטוקים (מתוכם 70 טחונים דק, 30 שבורים גס)

140 גרם (1 כוס) קמח תופח

20 גרם חמאה/שמן מומסת (לא חובה אפשר בלי בכלל)

מחממים תנור ל180 מעלות

משמנים תבנית בקוטר 26

מכינים את הבצק : מערבבים עם מטרפה בקערה חלמונים עם סוכר מוסיפים שמנת וחלב תוך כדי ערבוב

מוסיפים שמן, מערבבים את האגוזים עם הקמח מוסיפיפ לתערובת מערבבים לתערובת אחידה יוצקים לתבנית

מסדרים את האגסים מעל תערובת העוגה , אני מניחה כמו פרח מברישים את האגסים (לא חובה) עם מעט חמאה מומסת.

אופים כ25-30 דקות או עד שהעוגה מוכנה וזהובה.(מבחן הקיסם עוד גם כאן).






0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול