סמוסה - כיסן הודי במלית צמחונית

כיסון הודי משולש, במלית עשירה של תפוחי אדמה, אפונה, גזר ותבלינים. ישנן כמובן גם גרסאות בשריות.

למתכון ▼

סמוסה
הר של סממוסות

כיסון הסמוסה עובר טיגון בשמן עמוק, וכך בעצם נוצרות הבועות המשגעות על הבצק ומתקבלת מנה פריכה, שחומה וזהובה שאי אפשר להפסיק לאכול. מגישים לצד רטבים בטעמים חמצמצים מתוקים וגם יוגורט קר מתקבל שילוב של ביס מושלם.


סמוסה

המתכון:

כ-15 יחידות

2 כוסות קמח

1/4 כפית מלח

1/4 כפית אבקת אפייה

25 גרם חמאה רכה (או גהי, חמאה הודית מזוקקת)

1/2 כוס מים

שמן עמוק לטיגון


למלית:

3 כפות שמן

1 בצל קצוץ דק מאוד

2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד

1/2 גזר חתוך קוביות קטנות

1/2 כוס אפונה מופשרת (אם היא קפואה)

או חלוטה (אם היא טרייה).

סמוסות

2 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות קטנות

1 כפית כורכום, פלפל שחור, 1 כפית גראם מסאלה

זרעי כוסברה, מלח.

1/4 צרור כוסברה קצוצה

1 פלפל חריף קצוץ דק (אופציונלי)



אופן ההכנה:

שמים את כל חומרי הבצק בקערה, ולשים היטב לקבלת בצק נעים והומוגני. עוטפים בניילון נצמד ושמים בצד לשעה מנוחה. בינתיים, מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 3-4 דקות.

מוסיפים ג'ינג'ר וקוביות גזר ומטגנים עוד 2-3 דקות.

מוסיפים אפונה, תפוחי אדמה ותבלינים, מערבבים ומוסיפים כוסברה קצוצה. טועמים מתקנים תיבול ומקררים.


מכינים כיסונים וממלאים: מחלקים את הבצק לפיסות של כ-50 גרם כל אחת, ומקנים להם צורה של כדור או פיתה קטנטנה. מרדדים כל כדור בצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק בעובי 2 מ"מ לערך בקוטר של כ- 14 ס"מ בערך. חותכים כל עיגול לשניים ומורחים מעט מים על חלקו הישר של כל חצי עיגול.


סוגרים כל חצי עיגול לקונוס קטן על ידי הדבקת החלק המרוח במים. מניחים כף מהמלית בתוך הקונוס, מרטיבים מעט את השולים הפנימיים בעזרת האצבע וצובטים את הבצק שנותר לסגירת מעין משולש. מניחים את הסמוסות על משטח מקומח קלות.


מטגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן ומחכים שיתחמם היטב. מטגנים את הסמוסות בשמן החם בקבוצות של 4-5 יחידות כל פעם. מעבירים לנייר סופג ומגישים חם לצד רטבים ויוגורט קר.


0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול