top of page

לחמניות בריוש תפוח בדבש

הן נראות כמו תפוחי עץ וממולאות בתפוחים מקורמלים למתכון ▼


סמבוסק בקרם פטיסייר
בפנים מחכים תפוחים

לחמניות שנראות ממש כמו תפוחי עץ אפילו יש להן צ'ופציק (ממקל קינמון) הן ממולאות בתפוחי עץ מקורמלים ובזמן ההגשה מזרזפים עליהן דבש

מה יכול להיות יותר חגיגי מזה לפתיחת הארוחה של ערב ראש השנה

ולברך בשנה טובה ומתוקה שהרי יש בידנו תפוח בדבש.

ובכלל מציעה לערוך את השולחן ולהשתמש ב"תפוחים" כקישוט השולחן לקל מנה תפוח.





המתכון:

סמבוסק חלבי

לחמניות תפוח בדבש

הכי חגיגיות לראש השנה אבל לא רק

ל16 לחמניות

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

100 גרם סוכר

קורט מלח

115 גרם חמאה רכה /נטורינה

3 ביצים שלמות

1 כפית וניל

60 מל חלב /מים



למלית

3 כפות דבש

4 תפוחי עץ גרני סמיט חתוכים לקוביות קטנות

1 כפית וניל

מקלות קינמון חצויים

להגשה

דבש


ההכנה

מכינים בצק: בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, מלח וחמאה/נטורינה מתחילים עם וו לישה כשהמירקם הופך פירורי מוסיפים את הביצים והוניל לשים עוד דקה ומוסיפים את הנוזלים לכדי התגבשות הבצק במידה וחסרים נוזלים אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של חלב/מים , ממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית, ואז מעלים את המהירות ולשים עוד 5-7 דקות במהירות גבוהה לקבלת חלון גלוטן, מעבירים את הבצק להתפחה והכפלת הנפח (מומלץ לילה במקרר ואם אין זמן אז מחוץ למקרר).

מכינים את התפוחים מרתיחים את הדבש לביעבוע חזק וטיפה קרמליזציה, מוסיפים את קוביות התפוחים עד שכל הנוזלים מתאדים והתפוחים מתקרמלים מקבלים צבע זהוב עמוק ומקורמל, מוסיפים

וניל ומסירים מהאש לקירור .

מכינים את התפוחים מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60 גרם , מכדררים

לוקחים כדור ומרדדים לעיגול בקוטר של כ10 סמ מומלץ שהשולים יהיו דקים והמרכז עבה, מניחים כף או שתיים ממלית התפוחים אוספים את הקצוות לכדור תוך כדי שצובטים את הבצק (כמו שמכינים קובות ) מניחים בתבנית מאפינס עם התפר כלפי מטה,

מחממים תנור ל180 מעלות

מתפיחים להכפלת הנפח, נועצים אצבע במרכז העיגול ואז "תוקעים" את מקל הקינמון כמו עוקץ של התפוח,

מברישים בביצה ואופים כ 14-16 דקות או עד שמזהיב והמאפים מוכנים

מוצאים מקררים מעט , מזרזפים דבש ומגישים .





1件のコメント


haim.ep
10月02日

למה הפרסומת בירוק מופיעה באמצע המתכון ואי אפשר להסיר אותה

いいね!
bottom of page