top of page

לחם פראי בשתי קערות

לחם עשיר שנאפה ב2 קערות מרק - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
אין כמו לחם טרי

לחם פראי, קוראים לרוב הלחמים שאת הבצק מכינים רק על ידי עירבוב החומרים עד כדי איחוד ולא יותר.

משם הבצק עושה את העבודה בעצמו, לרוב ההידרציה גבוהה מאוד בבצק, מה שלרוב מקשה על עבודה עם הידיים בבצק.

לחם פראי דורש לרוב זמן התפחה ארוך ואיטי.


קראנץ שמרים גבינה

במקרה של הלחם הפראי קצת אחר, הוא ממש נעשה "ללא מגע ידים" אלה עבודה עם כף ומזלגות.

התוצאה נהדרת מתקבלים 2 לחמים עגולים עם מרקם אוורירי מלא חורים וטעם נהדר.

הילדים ישתגעו עליו הוא מצויין לנגב רטבים, בקיצור אחלה לחם.

למרות שהלחם מדהים בשתי קערות בחרתי להכין אותו בתנית מלבנית, והוא יצא מצוייין אם כי ב2 קערות מרק הוא מושלם.


המתכון: לחם בשתי קערות מרק

המתכון לשתי תבניות עגולה קוטר 12 או לשתי קערות זכוכית או קרמיקה המתאימות לתנור בגודל 750 עד ליטר או לחילופין קערה אחת גדולה 550 גרם קמח לחם (אפשר תערובת שרוצים) 10 גרם שמרים יבשים 1 כפית מלח 1 כף סוכר 450 מל מים (ניתן להחליף 120 מל מים במים רותחים לא חובה) 30 גרם חמאה רכה שמים את כל החומרים בקערה מערבבים מוסיפים את כל המיים בבת אחת, מערבבים עם כף עד לאיחוד כל החומרים. מכסים ומתפיחים ל2 שעות, לאחר שעתיים בעזרת 2 מזלגות מקפלים את שולי הבצק סביב, סביב פנימה,כלומר מהצד הצמוד לקערה, פנימה למרכז.

משמנים היטב את שני הקערות בחמאה הרכה בשלב זה ניתן לרפד את כפנות הקערה בגרעינים סומסום וכו . בעזרת 2 מזלגות חוצים את הבצק ל2 מעבירים כל מחצית מהבצק לקערה משומנת בעזרת המזלגות. מתפיחים עוד 20-30 דקות מחממים תנור ל 180-200 מעלות אופים כ30 דקות או עד שהלחם אפויי זהוב ומוכן.

שמו לב במידה ואופים בקערה אחת זמן האפיה עלול להתארך.




פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page