top of page

חלה

6 רצועות ופסטו תרד - למתכון ▼

קראנץ שמרים עם גבינה
ספק לחם ספק עוגה מלוחה

מאחר והבלוג שלי הוא בעצם מקום בו אני מאחסנת את כל "היצירות" לאסוף את כל מתכוני החלה שפרסמתי

מתנצלת מראש אם ההקדמה תיהיה אותה הקדמה ולפעמים המתכון יהיה אותו מתכון, אבל

תמיד יעלה מתכון ליד הצילומים.


חלה ואני זה סיפור אהבה, ממש פשוט בכלל לא מורכב.

התעסקות עם בצק שמרים הפכה לפני דיי הרבה שנים למשהו אובססיבי, מספרת לכם כאן בשקט, אף אחד לא שומע ,

כשעבדתי בעל השולחן, כבתבי ספר מתכונים שלם על שמרים, מאפים עוגות לחמים ועוד ועוד שמרים, יותר מזה הספר נערך וגם צולם והצילומים בחלקם מדהימים.

מסיבות שלא אפרט כאן הספר לא יצא לאור, רק אוסיף ואומר כל החומרים קימים אצלי ואף נוספו מליון חומרים ומתכונים ועוד מיליון תובנות לגבי שמרים ומאפי שמרים.

חלק מהחומרים התפרסם ככתבות במסגרת עבודתי ב"על השולחן", וכך צמחה לה האובססיה.




נחזור לאובססיה:

יום שישי, הוא היום שמכינים חלה, ובשבילי החלה היא רק תירוץ מצויין להתעסק עם בצק שמרים,(נכון שאני יכולה בכל יום בשבוע ובכל זאת יש משהו מיוחד ביום שישי שמתקשר אצלי לשמרים ולחלה...) יום שאני מנצלת למשחקים שלי עם בצק עיצובים שינויים תוספות משחקים, לרוב התוצאה משביעה רצון מאוד מאוד, לפעמים קצת מאכזבת, לפעמים מפתיעה, לפעמים אני לומדת כן כן עדין לומדת תוך כדי ויש לי תובנות, ברמה של אייך לא חשבתי קודם או אייך זה ברור כל כך ולא שמתי לב וכו, לרוב אני משתמשת באותו בצק שהוא הבסיס להכל וכל פעם בודקת משנה ונותנת טוויסט קטן.

כמובן שמשחקת עם התוספות בתוך הבצק ומחוצה לו וכמובן עם מליות שונות

ובכל פעם המראה משתנה לפעמים גם הטעם וכך נולדים להם המון מתכונים שאפשר לומר עליהם חדשים או לא מענינים וכו.


קראנץ שמרים גבינה

המתכון:

המתכון מתאים ל2 חלות

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

80 גרם סוכר

1 כפית מלח

1/3 כוס שמן

1 ביצה שלמה

240 (1 כוס ) מים


למילויי ולמריחה

1/2 כוס פסטו

ביצה טרופה

1/4 כוס גרנה פדנה


אופן ההכנה:

לשים בצק מכל החומרים עד לכדי איחוד, מניחים לבצק ל20 דקות, חוזרים ולשים היטב ומניחים לבצק לתפוח להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל180 מעלות. מחלקים את הבצק ל2 חלקים, מחלקים את מחצית הבצק ל6 חלקים, משטחים מעט מורחים כפית פסטו ומגלגלים לרצועה, מכינים את 6 הרצועות וקולעים לחלה. (מכינים את המחצית השנייה ואופים). מחממים תנור ל180 מעלות.

אופים כ-30 עד 35 דקות או עד שמזהיב.




פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page