טארט עם פטנט מבלי לפספס את טעמי השוקולד, קוקוס ואגוזי לוז - למתכון ▼
פטנט אמיתי או קסם אייך שאתם רוצים תקראו לזה. אם ממש קשה לכם ואתם ממהרים ורוצים לוותר על ההכנה של בצק אפשרי, תשתמשו בבצק פריך מתוק מוכן אפשר למצוא בכל סופר או תכינו קלתית מביסקוויטים תרפדו את התחתית והדפנות ככה שבכלל לא תעבדו קשה. אני באופן אישי מאוד אוהבת בצק פריך וחושבת ששווה להשקיע ממש טיפ טיפה בבצק, כדי לקבל תוצאה מפוארת בלי כמעט מאמץ.
למעט הכנת הקלתית שזו בעצם העבודה הכי קשה בכל הסיפור אין יותר עבודה ולכלוך.
יש לפזר את החומרים על הקלתית על פי הסדר הרשום, לצקת מעל את החלב המרוכז לאפות ולקבל טארט משגע בקלי קלות. התמכרות מטורפת לטעמים והכנה הכי הכי פשוטה שיש.
המתכון:
לקלתית בקוטר 24
100 גרם סוכר
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
1 ביצה
למילוי:
300 גרם שוקולד צ'יפס
100גרם קוקוס
100גרם אגוזים פקאן קצוצים
300 גרם חלב מרוכז (3/4 קופסא)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון לשים יחד עד לקבלת פירורים גסים, מרפדים תבנית ושוליים מקפיאים שעה, אופים אפייה (אופים את הקלתית ריקה), כ-20 דקות או עד שמזהיבה. מצננים מעט, מנמיכים את חום התנור ל-160 מפזרים בשכבות על הבצק האפוי לפי הסדר: שוקולד צ'יפס, קוקוס, אגוזים, חלב משומר, אופים כ-20 או עד מתחיל לבעבע ומקררים.
הכנתי את העוגה היום. ראשית כמות הבצק מספיקה ליותר מתבנית 24 ונשארים עם בצק עודף וחבל. כמו כן, אולי זה פטנט לשים את המילוי כשכבה על שכבה אבל משהו שם לא כל כך עובד היטב וכמובן שהעוגה יוצאת מתוקה מדי למרות שהשתמשתי בשוקולד מריר 66%.